20 Ιαν 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2008
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει το Νόμο Ρέππα, το νόμο του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε το δρόμο για βαθιές αντεργατικές αλλαγές.
Ο Νόμος Ρέππα που είναι η συνέχεια του Νόμου Σιούφα, προβλέπει:
1. Επέκταση του εργάσιμου βίου στα 67 χρόνια.
2. Αποχαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
3. Ενοποίηση Ταμείων με στόχο την προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας, η μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων, το ξήλωμα των βαρέων-ανθυγιεινών, η κατάργηση δικαιωμάτων που ισχύουν ακόμα για ένα τμήμα των εργαζομένων γυναικών όπως π.χ. μητέρες με ανήλικα παιδιά.
Οι αντιασφαλιστικοί Νόμοι στοχεύουν στην κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την μετατροπή των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων όπως δημόσια υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, σύνταξη, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, οι συμβάσεις μιας μέρας, όπως και η μεθόδευση κυβερνήσεων και μεγαλοεργοδοσίας για κατάργηση της Κυριακής αργίας, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ασφαλιστικό, στοχεύουν κυρίως στους νέους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες γυναίκες, με δυσμενείς επιπτώσεις στην προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική ζωή του εργαζόμενου.
Το Ασφαλιστικό είναι συνδεδεμένο με τα επιδόματα μητρότητας, τις άδειες ασθενείας, τα εργατικά ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες, ακόμα και με τις προσωρινές συντάξεις που δικαιούνται εργαζόμενοι με σοβαρές ασθένειες που χρειάζονται άμεση και επείγουσα ιατρική παρακολούθηση.
Όλα αυτά που είναι κατακτημένα με μακροχρόνιους αγώνες, θεωρούνται από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τους εργοδότες, ¨εργατικό κόστος¨ και πρέπει να καταργηθούν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η αναφορά στα ελλείμματα των Ταμείων είναι πρόσχημα και εντάσσεται στην προσπάθεια για τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Ευθύνη για την κατάσταση των Ταμείων και τα ελλείμματα έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η μεγαολοεργοδοσία.
Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και την υποαπασχόληση, την εισφοροδιαφυγή που ξεπερνάει τα 5,8δις ευρώ το χρόνο, τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων που ανέρχεται σε δεκάδες δις ευρώ.
Ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ γιατί στηρίζουν τον αντεργατικό Νόμο Ρέππα, είναι υπέρ της συναίνεσης, των ¨διαλόγων¨ της υποταγής, έχουν υιοθετήσει τις αξιώσεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας για μερική απασχόληση, διευθέτηση χρόνου εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, ελεύθερες απολύσεις, εμπορευματοποίηση υγείας-Πρόνοιας κ.ά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της ακρίβειας, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της μεθόδευσης για κατάργηση της Κυριακής αργίας, σπάμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο Τρίτη 22 Γενάρη 2008 στην Ομόνοια ώρα 6 το απόγευμα για να εμποδίσουμε τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

· Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.
· Να καταργηθούν οι αντεργατικοί Νόμοι σιούφα-Ρέππα.
· Να διεκδικήσουμε ασφαλιστικό σύστημα και συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Πλ. Μητροπόλεως 10,
Τρίτη 22 Γενάρη 2008 και ώρα 5 το απόγευμα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ