9 Ιαν 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CARREFOUR

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1891
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210 3236287 – 210 3232463 FAX. 210 3221089
http://emporoipalliloi.blog.spot.com



Αθήνα 9/1/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε να αναστείλει την τρίωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για τους εργαζόμενους στην εταιρεία CARREFOUR, για το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008 11.00π.μ με 14 00μ.μ. , μετά από τη δέσμευση της εταιρείας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδελφισσών.
Η εταιρεία CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, είχε απολύσει τις συναδέλφισσες αμέσως μετά την απεργία στις 12/12/2007 και στόχο είχε την τρομοκράτηση των εργαζομένων, για να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην επίθεση ενάντια σε κατακτήσεις εργαζομένων.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,DIA” και με την ενεργό συμπαράσταση του ΠΑΜΕ απαντήσαμε άμεσα στη τρομοκρατία της CARREFOUR, με πανελλαδικό αποκλεισμό καταστημάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και με κήρυξη της τρίωρης στάσης εργασίας κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας
Η επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδελφισσών είναι νίκη των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ, και αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση και ο αγώνας των εργαζομένων φέρνουν πάντα αποτελέσματα.
Καθοριστικό ρόλο στη θετική για τις εργαζόμενες κατάληξη έπαιξαν και η συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά τους σωματεία αλλά και η ενεργός συμπαράσταση από εργαζόμενους καταναλωτές που ένιωσαν ότι οι απολύσεις και η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας είναι και δικό τους πρόβλημα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Κερδίσαμε μια μάχη, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, στις κινητοποιήσεις για υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες, στην ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιασφαλιστικής επίθεσης που δεχόμαστε από κυβέρνηση, κεφάλαιο, μεγαλοεργοδότες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία την Τρίτη 22/1/2008 για το ασφαλιστικό και τις Σ.Σ.Ε., με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Πλ. Μητροπόλεως 10, στις 5 το απόγευμα και τελική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6.00μ.μ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ