21 Μαρ 2008

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους άνεργους που συμμετείχαν στην απεργία στις 19 Μάρτη και στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίζει όλους εκείνους που από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη στις απεργιακές φρουρές για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας και των δυνάμεων καταστολής.

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μαζικό, ταξικό, αποφασιστικό μήνυμα δίνοντας σκληρή μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, του κεφαλαίου. Απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Ν.Δ.. την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων Σιούφα, Ρέππα Διεκδίκησαν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Η συμμετοχή στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλύτερη από προηγούμενα και απέδειξε την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης στο ΠΑΜΕ. Απέδειξε ότι η καθημερινή δράση του στους χώρους δουλειάς, η παρέμβαση του, το πλαίσιο του, η γραμμή πάλης μπορούν και συσπειρώνουν καθημερινά όλο και περισσότερους εργαζόμενους, δίνουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Δεν βρίσκουν έδαφος οι λογικές και οι συκοφαντίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα περί διάσπασης που εξαπολύουν ενάντια στο ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εμπειρία και γνωρίζουν ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, γιατί αυτοί καθορίζουν τη στάση τους στη λογική της αντοχής της οικονομίας και με βάσει τη πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μάχη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής δεν τελείωσε. Συνεχίζεται. Η κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανάγκη για να μην περάσει ο αντιασφαλιστικός νόμος στην συνείδηση της εργατικής τάξης για να ανατραπεί στην πράξη. Για να οργανωθεί η πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να οργανώσουν την συνέχιση της πάλης, την κλιμάκωση της. Να δουλέψουν για την οργάνωση της τάξης των καταπιεσμένων, των εργατών, των εργαζομένων σ΄ όλους τους κλάδους στα σωματεία, για την μαζικοποίησή τους. Να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα, με χτύπημα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής. Να χτυπηθούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της «ισχυρής οικονομίας» και του ευρωμονόδρομου.


Η Εκτελεστική Γραμματεία


20/3/2008