4 Απρ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/4/2008

Αθήνα 3/4/2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30Π.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκλεισε με το ΣΕΒ και τις άλλες Εργοδοτικές Ενώσεις άλλη μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που δε δίνει στους εργαζόμενους ούτε ένα ευρώ αύξηση την ημέρα.
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πέρασαν χειροπέδες στους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας για τους βιομήχανους και το κεφάλαιο την υπερκερδοφορία των επιχειρήσεων τους.

Μετά τη συμφωνία το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθό ς διαμορφώνονται ως εξής :
Από 1/1/2008 το κατώτερο μεροκάματο 30,40 ευρώ μικτά. Αντίστοιχα ο κατώτερος μισθός διαμορφώνεται στα 681,00 ευρώ μικτά.
Ο εργάτης θα πάρει στο χέρι ακόμα λιγότερα, αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις για τα Ταμεία και τους άλλους Οργανισμούς, ο μισθός που θα πάρει ο εργαζόμενος είναι στα 572, 00 ευρώ .
Την 1/9/2008 το κατώτερο μεροκάματο διαμορφώνεται στα 31,32 ευρώ μικτά και ο μισθός στα 701,00 ευρώ μικτά.
Από 1/5/2009 το κατώτερο μεροκάματο θα είναι στα 33,04 ευρώ μικτά ενώ ο μισθός θα είναι 740,00 ευρώ μικτά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) Δ.Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για ¨ ένα σύγχρονο σύμφωνο εργασιακής ειρήνης¨.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι καμία κλαδική σύμβαση δεν πρέπει να είναι παραπάνω από τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης που συμφώνησαν και υπέγραψαν με τη ΓΣΕΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταδικάστε τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού.
Καταδικάστε τις δυνάμεις που στηρίζουν τις δυνάμεις του κεφαλαίου και ευθύνονται για την ανατροπή των δικαιωμάτων μας.
Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παραπλανούν τους εργαζόμενους , τα λαϊκά στρώματα .
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε πρόταση μομφής, τα στελέχη του στη ΓΣΕΕ υπέγραψαν με την ΔΑΚΕ και τον ΣΕΒ την εξευτελιστική Σ.Σ.Ε.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ([ΠΑΣΚΕ) , υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας της άθλιας συμπαιγνίας της πλειοψηφίας με τον ΣΕΒ στις πλάτες των εργαζομένων.
Είπε τα εξής: ¨Φτάσαμε σε ένα καλό, ικανοποιητικό σημείο. Υπογράψαμε μια καλή σύμβαση και στο μέλλον θα υπογράψουμε ακόμα καλύτερες¨. Αυτή ήταν η τοποθέτηση του για την αξιολόγηση της άθλιας συμφωνίας.
Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης (ΔΑΚΕ) ισχυρίστηκε για τη σύμβαση ότι ¨φτάσαμε στο μέγιστο σημείο των εφικτών επιδιώξεων¨.
Η ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ θεωρεί ότι η πλειοψηφία έκανε απλώς λάθος που υπέγραψε μια τέτοια συμφωνία.
Προφανώς βολεύει την ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ να ανακαλύπτει απλά λάθη¨ για να μην αναγνωρίζει το στοιχειώδες: Ότι η σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία είναι το φυσικό αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που υπακούει στο σεβασμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μιας πολιτικής που έχει σαν οδηγό ευαγγέλιο την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, να δώσουμε μαζί τη μάχη για τις ΣΣΕ , τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά.
Να εμποδίσουμε τη νέα επίθεση που έρχεται, και περιλαμβάνει την απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά)
· Πλήρη-σταθερή εργασία για όλους 7ωρο-5θή,μερο-35ωρο.
· Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ. Σύνταξη στο 80 % του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
· Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Άμεση καταβολή των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους στα ταμεία. Αποκλειστικά δημόσια- Δωρεάν Υγεία , Πρόνοια, παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
· Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. {άντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα-Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. προστασία της μητρότητας.
· Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες εργασίας.
· Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.
· ΟΧΙ στην α[ελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών κ./α Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
· Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ