8 Απρ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ 7/4/2008



Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλουμε τον εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ο οποίος απέλυσε εργαζόμενη επειδή τόλμησε να καταγγείλει στο σωματείο της τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Ο εργοδότης ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ στην προσπάθεια του να εμποδίσει την εργαζόμενη και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που με συνδικαλιστική δράση διεκδικούσαν το δικαίωμα της απολυμένης στην εργασία της, άσκησε καταφανή τρομοκρατία στην απολυμένη συναδέλφισσα και στο σωματείο της.
Συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου 2008 και κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου έξω από την επιχείρηση του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ στους Αγ. Αναργύρους, τραμπούκοι κατ΄εντολή του εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβοκάτσια, βρίζοντας χυδαία και προκαλώντας τους συνδικαλιστές και την απολυμένη, προσπάθεια που έπεσε στο κενό.
Την ώρα που οι συνδικαλιστές και η απολυμένη αποχωρούσαν, οι δυο τραμπούκοι κατ΄εντολή του ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές, χτύπησαν και συνδικαλιστές και την απολυμένη την οποία έριξαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο η απολυμένη συνάδελφος να υποστεί ανήκεστο βλάβη και να μεταφερθεί επειγόντως με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.
Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα στο Αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπως κατατεθειμένα είναι και γνωμάτευση Ιατρού του ΚΑΤ και Ιατροδικαστή.
Ζητάμε τη συμπαράσταση σας στον αγώνα της εργαζόμενης, την καταδίκη της τρομοκρατίας και της ασυδοσίας του εργοδότη ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
Αμφισβητούμε και καταδικάζουμε την τρομοκρατία όλων των εργοδοτών, τρομοκρατία που ενισχύεται από τις αντεργατικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.