3 Απρ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ!


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 6:00μμ
Συζήτηση για τους νέους εργαζομένους
Κουβεντιάζουμε για τα προβλήματα των νέων στη δουλειά, για τις δυσκολίες που συναντάμε στη ζωή μας. Απαντάμε με τον οργανωμένο και συλλογικό μας αγώνα μέσα από το σωματείο! Το σωματείο μας, δυνατό και μαζικό, με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να σταθεί στο πλευρό μας, να διεκδικήσει όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη, όσα μας ανήκουν και μας τα κλέβουν.
θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή μουσική!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7:00 μμ
Εκδήλωση- συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, οι αλλαγές των συνόρων, η ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ, η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ , η έξαρση του εθνικισμού, είναι αποδείξεις πως οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους στη περιοχή για το μοίρασμα των αγορών ενέργειας και των σφαιρών επιρροής. Οι λαοί που υποφέρουν, που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τους στρατούς κατοχής, έχουν μόνο μια απάντηση να δώσουν, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.
Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΗ 6:00μμ
Εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά
Ο ματωμένος Μάης του 1936 στη Θεσσαλονίκη, η κραυγή της μάνας που έχασε τον γιο της στα γεγονότα, αποτέλεσε για τον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο την πηγή έμπνευσης για το αριστουργηματικό του έργο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ».
Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, με τραγούδι και απαγγελία και το ιστορικό των γεγονότων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΗ 7:00μμ
Συζήτηση για τις εργαζόμενες γυναίκες.
Οι νέες γυναίκες που εργάζονται (και στο κλάδο του εμπορίου αποτελούν την πλειοψηφία) είναι από τα πρώτα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Η ανεργία, οι δυσκολίες στη δημιουργία οικογένειας, τα ζητήματα της μητρότητας, οι ανθυγιεινές συνθήκες της εργασίας είναι μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν.


ΣΑΒΒΑΤΟ 31 MΑΗ 7:00μμ
Παρουσίαση του βιβλίου «ΖΕΡΜΙΝΑΛ» του Εμίλ Ζολά.
Στο Μονσού, μια πόλη πλούσια σε ορυχεία άνθρακα στη βόρεια Γαλλία, ο Ετιέν, ένας άνεργος μηχανικός, πέφτει στην κόλαση των ανθρακωρυχείων ψάχνοντας για μια θέση εργασίας. Μπροστά στα μάτια του ξετυλίγεται το δράμα των κατοίκων που εργάζονται στα ορυχεία σαν σκλάβοι, άλλα και η ιδεολογική πάλη ανάμεσα στους χαρακτήρες, ένας εργάτης προδότης της τάξης του, ένας Πολωνός αναρχικός ανίκανος να προσφέρει όραμα και μια εργατική τάξη να προσπαθεί να ωριμάσει και να καταλάβει το ρόλο της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 9:00μμ
Party με Latin μουσική


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Οι διακοπές είναι δικαίωμα »
Μονοήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Πλ. Μητροπόλεως 10 στο Μοναστηράκι.
mail: emporoipalliloi@yahoo.gr ΤΗΛ: 210 3236287-3232463