29 Ιουλ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. - ΟΙΥΕ

Αθήνα 28/7/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, της υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενη, δέχονται, στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, μια ακόμη επίθεση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση τις Ν.Δ. επιχειρεί να πάρει πίσω ό,τι έχει αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους λέγοντας δεν έχουν χρόνο για να ψωνίσουν, ξεχνώντας τους άθλιους μισθούς που παίρνουν και δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.
Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Θέλουν ακόμη, να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Έχει μεγάλες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζε είναι τα σημερινά ωράρια.
Έχει μεγάλες ευθύνες και ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια.
Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο.

Ξεκαθαρίζουμε και προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ., ότι:
¨ Οι ταξικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν συνολικά κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές.
¨ Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους αυτοαπασχολούμενους ,τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
¨ Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων και η συγκέντρωση δυνάμεων για να διεκδικήσουμε :

· Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας - Νομοθετική κατοχύρωσή της.
Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Να καταργηθεί η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
· Πλήρη και σταθερή δουλειά. 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.
1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη, 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.- ΟΙΥΕ