2 Δεκ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 Π.Μ.

Αθήνα 2/12/2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 Π.Μ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση της Ε.Ε. για διαχωρισμό του εργατικού χρόνου σε ¨ενεργό¨ και ¨ανενεργό¨ και η δυνατότητα των μεγαλοεργοδοτών να επιβάλουν ¨μέσω ατομικών διαπραγματεύσεων¨ ως ανώτερο όριο εβδομαδιαίας εργασίας τις 65 ώρες , την διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε 12μηνη βάση, υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες του κεφαλαίου και φτάνει στα άκρα την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα της Εργατικής Τάξης .
Την απόφαση αυτή ψήφισαν χωρίς δισταγμό, τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την Ε.Ε.

Βασιζόμενοι σε αυτή την απόφαση το κεφάλαιο απαιτεί την κατάργηση της Κυριακής αργίας, ζητώντας; άμεσα μέσα στον Δεκέμβριο να δουλέψουμε 2 Κυριακές.
Οι εργοδότες στην προσπάθεια τους να επιβάλουν την κατάργηση της Κυριακής αργίας, προσπαθούν να καλλιεργήσουν το φόβο στους εργαζόμενους, να φορτώσουν την κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες μας, να μας παγιδεύσουν στη λογική των επιδομάτων της φτώχειας, να μπλοκάρουν τις διεκδικήσεις μας καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
Να μην αποδεχτούμε με κανένα τρόπο την εφαρμογή του 65ωρου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Να οργανώσουμε την πάλη μας, να απεγκλωβιστούμε από τα κόμματα που υπηρετούν και στηρίζουν τις αποφάσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε., να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε βάρος των κυβερνητικών εργοδοτικών συνδικαλιστών - είναι μέρος του προβλήματος.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• ΟΧΙ στις απολύσεις. Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις λαϊκές οικογένειες. Υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο.
• Πλήρη - σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5θήμερο-35ωρο, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για τον άγαμο, 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες , στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ.
• Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ 10.30Π.Μ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ