4 Δεκ 2008

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις εργοδοτικές οργανώσεις, που προκλητικά στη συνάντηση που είχαν με το διοικητή του ΙΚΑ δήλωσαν ότι: Για την αντιμετώπιση της κρίσης υπάρχουν συμφωνίες εργοδοτών και εργαζομένων για μείωση των ημερών εργασίας. Αυτές οι συμφωνίες να μη θεωρηθούν εισφοροδιαφυγή και απαίτησαν από την κυβέρνηση να υπάρξει γι΄ αυτό νομοθετική ρύθμιση. Ακόμη σε άλλες δηλώσεις της η εργοδοσία κυνικότατα απαίτησε την κατάργηση της Κυριακής Αργίας στο Εμπόριο. Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε ότι εξετάζει τα αιτήματα της εργοδοσίας και δεν αποκλείει τίποτα. Αυτές οι προκλήσεις και η επιθετικότητα της εργοδοσίας, που πάνε χέρι – χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., της Ε.Ε., δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν και το ταξικό εργατικό κίνημα θα απαντήσει.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχτούμε ρυθμίσεις και συμφωνίες που θα μειώνουν τις μέρες εργασίας, άρα και τα μεροκάματα, απαλλαγές ή μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, μειώσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να δώσουν αποφασιστική μάχη, για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, για να έχει επιτυχία η απεργία στις 10 Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Με όλους τους τρόπους, με την ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνα, των πυρήνων στους χώρους δουλειάς και με τη δημιουργία καινούριων για τη μαζική συμμετοχή. Τα σωματεία να απευθυνθούν πλατιά στην εργατική τάξη, ιδιαίτερα στη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες. Να συνεχίσουν τις συζητήσεις, τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και να βρίσκονται κάθε μέρα κοντά στους εργαζόμενους για να μην περνάει η λογική της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι: «όλοι μαζί να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», «ας δεχτούμε αφαίρεση δικαιωμάτων, για να μη γίνουν απολύσεις». Να οργανώσουν την πάλη κατά των απολύσεων, του κλεισίματος επιχειρήσεων και της προστασίας των ανέργων.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ



Η Εκτελεστική Γραμματεία


3/12/2008
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)