3 Μαρ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 3/3/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς με έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος δίνει εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς για να επισπεύσουν δικαστικές διαδικασίες που έχει κινήσει η εργοδοσία των JUMBO ενάντια σε σωματεία και συνδικαλιστές με προφανή στόχο, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των ταξικών σωματείων.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σανιδάς ονομάζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των συνδικαλιστών ως ¨ εγκλήματα¨ και ¨έκνομες δραστηριότητες¨ , υιοθετώντας και χρησιμοποιώντας τους όρους που χρησιμοποιούν η εργοδοσία των JUMBO και ο ΣΕΛΠΕ στις μηνύσεις που έχουν υποβάλει κατά των σωματείων και των συνδικαλιστών.
Η ενέργεια αυτή του Σανιδά επιβεβαιώνει την ταύτιση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τους στόχους και τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δηλώνει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα δυναμώσουν με όλες εκείνες τις μορφές που επιλέγουν οι εργαζόμενοι.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μαρτίου 2009, συλλαλητήρια ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ