7 Μαΐ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει αγωνιστικά τους συναδέλφους μας εμποροϋπαλλήλους που παρά το όργιο της τρομοκρατίας των εργοδοτών και την προσπάθεια των εργοδοτικών κυβερνητικών συνδικαλιστών για απομαζικοποίηση του σωματείου, εμπιστεύτηκαν το ταξικό τους σωματείο και το ισχυροποίησαν με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη δράση του και τις δυναμικές του παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών έδωσε απάντηση στη λυσσαλέα επίθεση του ΣΕΛΠΕ και των μεγαλοεργοδοτών που με δικαστικές διώξεις, και τρομοκρατία προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση του σωματείου.
Η ισχυροποίηση του σωματείου μας με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας στις αρχαιρεσίες έδωσε απάντηση και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ΠΑΣΚΕ, που ρίχνοντας νερό στο μύλο της εργοδοσίας απειλούσε στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση ότι θα ακυρώσει τις εκλογές και στελέχη της στους χώρους εργασίας έκαναν προσπάθεια για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης, λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δεν χρειάζεται να ψηφίσουν, με στόχο την απομαζικοποίηση του σωματείου.
Οι συνάδελφοι μας έδειξαν εμπιστοσύνη στις ταξικές δυνάμεις που είναι η πλειοψηφία στο Δ.Σ. του σωματείου, υπερψηφίζοντας και ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΕ.

Στις αρχαιρεσίες του συλλόγου ψήφισαν 1041 εργαζόμενοι.
Έλαβαν ΔΑΣΕ 785 ψήφους και 12 έδρες στο Δ.Σ. ΠΑΣΚΕ 226 ψήφους και 3 έδρες στο Δ.Σ.
Για ΟΙΥΕ και ΕΚΑ ψήφισαν 881.
Έλαβαν ΔΑΣΕ 661 ψήφους ΠΑΣΚΕ 185 ψήφους
ΔΑΣΕ 7 αντιπροσώπους για ΟΙΥΕ ΠΑΣΚΕ 2
ΔΑΣΕ 9 αντιπροσώπους για ΕΚΑ ΠΑΣΚΕ 3

Συνάδελφοι συνεχίζουμε αγωνιστικά, ταξικά τη δράση μας, παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης, κτίζοντας το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική με στόχο να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει, τον ασύλληπτο πλούτο που παράγουμε.