16 Σεπ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εργοδότης ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιοκτήτης των Σούπερ Μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησε σε άλλη μια απόλυση εργαζόμενου στο Σ.Μ., με την αιτιολογία ότι έχει ¨μειωμένη απόδοση¨ .
Τον συνάδελφο μας τον είχε προσλάβει ο εργοδότης ως φύλακα, ο εργαζόμενες δούλευε στα ψυγεία ως κρεοπώλης αλλά απελύθη με σύμβαση και αποζημίωση ως φύλακας.
Εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, εργαζόμενοι καταναλωτές,
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τον εργοδότη ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ που με τρομοκρατία μέσα στους χώρους εργασίας προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες Νταχάου για τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα Σούπερ Μάρκετς.
Ο εργοδότης ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έχει επιβάλει εντατικοποίηση των εργαζομένων, αυθαίρετη αλλαγή συμβάσεων, μείωση των ωρών εργασίας στους εργαζόμενους, μετατρέπει του 8ωρίτες σε 6ωρίτες και 4ωρίτες με το έτσι θέλω με αντίστοιχη μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλει στις ταμίες να πληρώνουν από την τσέπη τους για δήθεν πλαστά χαρτονομίσματα για τα οποία ουδέποτε έχει εξακριβωθεί ότι υφίστανται, με στόχο να υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν και να απαλλαγεί ο εργοδότης από εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια και έχουν στοιχειώδη δικαιώματα.
Σύμμαχοι του εργοδότη ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ στην ασυδοσία του, είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με νόμους που έχουν ψηφίσει ¨βάζουν πλάτη¨ στους μεγαλοεργοδότες και το κεφάλαιο να γονατίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους καθημερινά αρκεί να διαφυλάττουν και να αυγατίζουν τα κέρδη τους, όπως επίσης σύμμαχος του εργοδότη στην τρομοκρατία που επιβάλει στους εργαζόμενους, είναι και το εργοδοτικό σωματείο μέσα στο χώρο που έχει στηθεί με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια πρωτοκλασάτων συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ και της ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ).
Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δώστε απάντηση στην τρομοκρατία και την ασυδοσία του εργοδότη, με τη συμμετοχή σας στο κλαδικό σας ταξικό σωματείο, το δικό σας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Να οργανώσουμε τη δράση μας και την πάλη μας με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, να αμφισβητήσουμε την αυθαιρεσία των μεγαλοεργοδοτών να καθορίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ¨εγκλήματα¨ που είναι η απόλυση, η τρομοκρατία, η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, η ποινικοποίηση των αγώνων μας, έχουν ως πηγή την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
Ο πλούτος που παράγουμε είναι δικός μας, οφείλουμε να παλέψουμε οργανωμένα μαζί με το ταξικό μας σωματείο για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΟΥ,
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ