8 Δεκ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 11.00Π.Μ.
Εμποροϋπάλληλοι
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, η Ε.Ε., και οι εργοδότες και που θέλει να σαρώσει εργασιακά-ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.
Εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) όχι μόνο δε πρόκειται να αντιδράσουν αλλά βάζουν και πλάτη για να περάσουν αυτά τα μέτρα.
ΜΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, την προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο , τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τις δυσμενείς καθημερινές μεταθέσεις από κατάστημα σε κατάστημα, τα εξαντλητικά ωράρια και τη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, τους νέους φόρους.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν επιτρέπεται να έχει αυταπάτες για το τι επιδιώκουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι μεγαλοβιομήχανοι .
Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο από παντού, στους μισθούς , στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό.
Αν δεν σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Καμία εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος, δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και φοβισμένος, γιατί κανένας δεν μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχια, την ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Διεκδικούμε
• Όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καταργηθεί το καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
• Εθνικό υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας για όλα τα καταστήματα μέχρι 48 ώρες , 35ωρο-7ωρο-5θήμερο για τους εργαζόμενους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες.

Δείξε εμπιστοσύνη στη δύναμη σου, παραμέρισε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό και την υποταγή, έλα στο σωματείο σου να οργανώσουμε την πάλη μας, να σπάσουμε την τρομοκρατία και το κλίμα της ηττοπάθειας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ