12 Μαρ 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα 12/3/2010

Προς το Υπουργείο Εργασίας
Κοιν/ση: Επ. Εργασίας Ν. Αττικής



Κύριοι
Στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουμε καταγγελίες από εργαζόμενους στα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ότι ο εργοδότης τους υποχρεώνει να πάνε για δουλειά την Κυριακή 14/3/2010, εργαζόμενους από τα γραφεία αλλά και από την πώληση με αφορμή την αλλαγή του ΦΠΑ.
Ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση της Κυριακής αργίας. Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών και των μεγαλεμπόρων, πιστεύουμε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές για να περάσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν εργασία και τις Κυριακές.
Τέτοια παραδείγματα έχουμε από την επιχείρηση ΑΤΛΑΝΤΙΚ, Αφοι Πανταζόπουλοι κά, για τις οποίες επιχειρήσεις παρότι υπάρχουν καταγγελίες από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από τις Επ. Εργασίας.
Μήπως με τη μεθόδευση αυτή οι μεγαλέμποροι ¨επιβάλουν¨ την κατάργηση της Κυριακής αργίας υπό το καθεστώς βέβαια της τρομοκρατίας των εργαζομένων και κατόπιν ζητήσουν τη νομοθετική κατοχύρωση της κατάργησης όπως έγινε και με τις απολύσεις που ήδη έχει απελευθερωθεί το όριο των απολύσεων μέσα στις επιχειρήσεις και κατόπιν θα φέρει η κυβέρνηση Νόμο που θα κατοχυρώσει νομικά την πραγματικότητα που έχει ήδη επιβάλει η εργοδοσία.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και να σταματήσει επιτέλους το όργιο της τρομοκρατίας της εργοδοσίας στην πλάτη των εργαζομένων

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ