12 Απρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 12/4/2010
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, μετανάστες
Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών μας .
Τα μεροκάματα και οι μισθοί όχι μόνο δεν παίρνουν αύξηση , αλλά μειώνονται και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και από τον καταιγισμό των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διαθεσιμότητες και τριήμερα ή τετραήμερα εργασίας που κόβουν το μισθό μας και καταργούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ταυτίζονται με το προσδόκιμο όριο ζωής, οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, οι απολύσεις γίνονται χιονοστιβάδα, τα ωράρια εργασίας γίνονται λάστιχο και οι τόποι δουλειάς μετατρέπονται σε εφιαλτικές ¨γαλέρες¨.
Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια, η τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι καθημερινή, στα νοσοκομεία οι ελλείψεις κοστίζουν ζωές, στα σχολεία περικόπτουν κονδύλια και αναζητούν μονοπώλια χρηματοδότες.
Όλα αυτά είναι ένας πόλεμος που έχουν ανοίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εργοδότες, είναι πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα μας, τη ζωή μας, την τάξη μας.
Κάθε απαίτηση και επιθυμία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των μεγαλεμπόρων, των πλουτοκρατών γίνεται νόμος του κράτους.
Κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες στηρίζονται και αξιοποιούν και τη στάση της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, μέσα στο εργατικό κίνημα.
Οι ευθύνες της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΕΚΑ είναι τεράστιες και ιστορικές γιατί στηρίζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, νέοι και νέες, μετανάστες
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, σε 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 21 και 22 Απρίλη 2010, με απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 12 το πρωί στο Σύνταγμα για να δώσουμε με πείσμα, μαχητικά και με αποφασιστικότητα μάχη απέναντι στον ανελέητο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
• Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
• Να υπογραφούν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1400 ευρώ κατώτερος μισθός).
• Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (1150 ευρώ σε όλους επίδομα ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα χωρίς όρους).
Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που εμείς δημιουργούμε, για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός
Καμιά θυσία, τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.