27 Μαΐ 2010

Αθήνα 27/5/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επιχείρηση ¨Δ. Αναγνωστόπουλος ΑΕΒΕ¨ (ADAMS ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ) χρησιμοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ¨πέταξε¨ κυριολεκτικά στο δρόμο εργαζόμενες γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών και με μέσο όρο εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση από 15 έως 25 χρόνια.
Ο εργοδότης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ χρησιμοποιώντας την κρίση χρωστάει στις εργαζόμενες δεδουλευμένα από τον Δεκέμβρη του 2009, στην πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει αποδώσει ούτε το επίδομα αδείας του 2009, ενώ τους υποχρέωνε να δουλεύουν και τα ρεπό τους για να ανεβάσουν τους τζίρους.
Με αφορμή κάποιες ζημιές που προξένησαν προβοκάτορες στο συγκεκριμένο κατάστημα ( Σταδίου 46), στις 5 Μαΐου 2010, ο εργοδότης ¨απαλλάχθηκε¨ από τις εργαζόμενες και τα δικαιώματα τους που απορρέουν από τόσα χρόνια εργασίας, στέλνοντας τες να πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ χωρίς να υφίσταται απόλυση, αποζημίωση, διαθεσιμότητα ή τέλος πάντων οτιδήποτε θα κατοχύρωνε την πληρωμή τους από τον ΟΑΕΔ.
Οι εργαζόμενες αυτές είναι ουσιαστικά στον ¨αέρα¨ με μια σαθρή υπόσχεση από τον εργοδότη ότι κάποια στιγμή θα τις καλέσει για δουλειά.
Είναι σίγουρο ότι ο εργοδότης χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που του προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα λειτουργήσει την επιχείρηση με κάποιους άλλους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καν το πλαφόν του κατώτερου μισθού που μέχρι τώρα κατοχύρωναν οι Συλλογικές Συμβάσεις.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , αυτά είναι και τα αποτελέσματα της ¨ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας¨ της Ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξη που ευνοεί τη μεγιστοποίηση των κερδών των μεγαλοεργοδοτών με ταυτόχρονη εξαθλίωση των εργαζομένων.
Αυτού του είδους η ¨ανάπτυξη¨ απαγορεύει σε αυτές τις εργαζόμενες και σε κάθε εργαζόμενο να ζήσει αξιοπρεπώς από το μισθό του, να πάρει σύνταξη και στοιχειωδώς να απολαύσει τους κόπους του μετά από 35 και 40 χρόνια εργασίας.
Εργαζόμενοι- εργαζόμενες αντισταθείτε, οργανωθείτε, ξεσηκωθείτε.
Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη για το τι προετοιμάζουν η αστική τάξη, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ