3 Μαΐ 2010

Αθήνα 3/5/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την τρομοκρατική μεθόδευση της εργοδοσίας στο ATTICA όπως και τον διευθυντή του ATTICA, Κοκκινίδη, που υπέβαλε μήνυση κατά της εργαζόμενης στο ATTICA Κουρέα Μαρίας, συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Στη μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του ATTICA Κοκκινίδης με υπόδειξη της εργοδοσίας κατηγορείται η συνάδελφος γιατί στις 4 Μαίου 2009, μαζί με το κλαδικό της σωματείο τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μοίρασε ανακοίνωση του σωματείου και καλούσε τους εργαζόμενους στο ATTICA να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να αναλάβουν δράση να παλέψουν για να σπάσουν την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας.
Όλα αυτά με αφορμή τις μαζικές απολύσεις συναδέλφων από το ATTICA, εκείνη τη χρονική περίοδο.
Δηλαδή με τη μήνυση αυτή καλείται η συνδικαλίστρια να ¨απολογηθεί¨ για τη συνδικαλιστική της δράση, για τον αγώνα το δικό της και του σωματείου, να κατακτήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργοδότες προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση των ταξικών σωματείων και των συνδικαλιστών.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα όρια της δημοκρατίας είναι πολύ ¨στενά¨ για να ¨χωρέσουν¨ τη δράση των ταξικών σωματείων και συνδικαλιστών.
Οι εργοδότες νιώθουν τρόμο και μόνο στη σκέψη ότι οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, θα ξεσηκωθούν και θα καταργήσουν με την πάλη τους το ¨δημοκρατικό δικαίωμα¨ των εκμεταλλευτών μας να ζουν κυριολεκτικά ως παράσιτα, από τη δουλειά μας, τον κόπο μας και από τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
Όποιο τρόπο και μέσο να χρησιμοποιήσουν οι μεγαλοεργοδότες , δεν θα σταματήσουν τη δράση μας.
Δράση με τελικό στόχο και σκοπό την κατάργηση των εκμεταλλευτών μας, την κατάργηση της ατομικής ιδιοποίησης και ιδιοκτησίας που μόνο εμείς παράγουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010 ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ