11 Ιουν 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

11/06/2010

Το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει την απόλυση της συναδέλφισσας Καλαντζάκη Δέσποινας από την επιχείρηση SLEVORY στην Καλλιθέα.

Η εργοδοσία, αποθρασσυμένη από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, απαίτησε από την εργαζόμενη να δουλεύει τα ρεπό της και να δεχτεί μείωση μισθού κάτω από τα όρια της κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Η στάση της εργοδοσίας φανερώνει πόσο ανεξέλεγκτοι και αδίστακτοι έχουν γίνει οι εργοδότες που με τις πλάτες κυβέρνησης, ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ , ΟΙΥΕ, ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση και τα δημόσια οικονομικά και με δήθεν μπαμπούλα το ΔΝΤ, επιδιώκουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης με την καθολική εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό κι ανενεργό και την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, την επέκταση της ενοικιαζόμενης εργασίας, την διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα δίνει συντάξεις στα όρια ενός επιδόματος επιβίωσης με υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας μαζί με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών από το κράτος ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για την μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας όποια εργατικά και λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Η περήφανη στάση της συναδέλφισσας δείχνει τον δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι μπροστα σε αυτήν την καθολική και ολομέτωπη επίθεση. Να αρνηθούν το ψευτοδίλλημα μείωση μισθών ή ανεργία αφού με τα μέτρα που παίρνουν και αυτά που σχεδιάζουν να πάρουν η εργοδοσία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολύει χωρίς κανένα κόστος. Η δημιουργία επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες, η συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο και το ΠΑΜΕ μπορούν να αποτρέψουν τις απολύσεις και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής ώστε οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με την φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κυνήγι του κέρδους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΗ 2010 ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β.

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ