6 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι & εργαζόμενες στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Ορισμένοι από αυτούς που πλειοδοτούν για τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία σαρώνουν το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα, λένε ότι στο ¨ μίγμα¨ της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης, εννοώντας βεβαίως τον πολλαπλασιασμό των κερδών των επιχειρήσεων.
Εκείνο το οποίο οι απολογητές του συστήματος παραβλέπουν είναι ότι η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων πατάει στην κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και όταν ο μεγαλέμπορος, ο βιομήχανος, ο κεφαλαιοκράτης δεν έχει τα κέρδη που αυτός θα ήθελε, κλείνει τις επιχειρήσεις, πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους και μεταφέρει τα κεφάλαια του, αυτά που απέκτησε από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, σε άλλους τομείς ή σε άλλες χώρες που οι ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων τους εξασφαλίζουν υπερκέρδη.
Αυτού του είδους την ¨ανάπτυξη¨ πληρώνουν σήμερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας Fnac, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ όπως και οι εταιρείες PUBLIC και MULTIRAMA, που αντίστοιχα και εκεί έχουμε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Το σύνολο των μέτρων της κυβέρνησης για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αποβλέπουν στη μείωση του λεγόμενου ¨εργατικού κόστους¨ .
Εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ υποχρεωνόμαστε να υποστούμε θυσίες για να μειώσει η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ το εργατικό κόστος.
Αυτού του είδους η ¨ανάπτυξη¨ το μόνο που μας εξασφαλίζει είναι οι απολύσεις μας, η μακροχρόνια ανεργία, η εξαθλίωση μας.
Έχουμε δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό ταξικό αγώνα .

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.