15 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ

Τέρμα τα ψέματα για περίπου 4000 εργαζόμενους στη γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ του μεγαλέμπορα Αποστόλου, αφού η εταιρεία κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν.3588/2007 ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της, και στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για την κήρυξη πτώχευσης.
Χιλιάδες εργαζόμενοι της συγκεκριμένης αλυσίδας, αφού επί σειρά ετών βίωσαν έναν απερίγραπτο εργασιακό μεσαίωνα απληρωσιάς, εργοδοτικής τρομοκρατίας, δυσμενών μεταθέσεων και μαζικών απολύσεων, τώρα καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης για λογαριασμό της εργοδοσίας, και πετιούνται στο δρόμο χωρίς κανένα δικαίωμα, για να προστεθούν κι αυτοί στις τεράστιες ουρές της ανεργίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, είχε έγκαιρα προβλέψει τις εξελίξεις αυτές, και με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, στήριζε τους εργαζόμενους, και τους καλούσε να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι επί χρόνια ολόκληρα πλήρωσαν με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξή τους. Τώρα καλούνται να πληρώσουν και την κρίση, κι αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.
Οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, και σε όλο τον κλάδο του εμπορίου, πρέπει σαν μια γροθιά να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της ολόπλευρης και βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και τις υπόλοιπες δυνάμεις του κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΗ
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ