9 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩ/ΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ ΑΝ/ΩΝ ΕΤΑΙ/ΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Αθήνα 9/9/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κλείσιμο της επιχείρησης ¨ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ¨ (όμιλος ΛΑΜΠΡΑΚΗ) και η ανεργία για 90 εργαζόμενους στην επιχείρηση αυτή, δεν είναι αποτέλεσμα ¨κακής οικονομικής διαχείρισης¨ , αλλά αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου είναι ¨υποχρεωμένο¨ να οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργάτες. Να μειώνει όσο το δυνατόν περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και τις ανάγκες μας.
Εμείς να δώσουμε μάχη με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Καμία απόλυση, οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουμε θέση εργασίας στον όμιλο ΛΑΜΠΡΑΚΗ .
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ¨ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ¨ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Είναι αποπροσανατολισμός και ¨δικαίωση¨ του εργοδότη η τυχόν διαπραγμάτευση για διπλές αποζημιώσεις για συναδέλφους που έχουν ¨αυξημένες ανάγκες¨.
Θα ανεχτούμε να καθορίσει ο εργοδότης τις ανάγκες μας;
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αν δεν παλέψουμε για μια θέση εργασίας, θα είμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς δυνατότητα να πληρώσουμε τις βασικές μας ανάγκες όπως ενοίκιο, ρεύμα, νερό, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στην υγεία, δεν θα μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό, θα αδυνατούμε να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες μας.
Άρα όλοι θα βρεθούμε στο έσχατο σημείο να προσπαθούμε να διαχειριστούμε την εξαθλίωση μας, ανεξάρτητα από τυχόν μικρές διαφοροποιήσεις στο εισόδημα μας.
Άλλωστε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα αφορά στο επίδομα ανεργίας με βάση το ετήσιο εισόδημα του κάθε εργαζόμενου, μείωση λοιπόν ¨η και κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, με παράλληλη μείωση του χρονικού διαστήματος στο Ταμείο Ανεργίας.
ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Καμιά απόλυση, όλοι οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας στον όμιλο ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
• Σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους.
• Να διαγραφούν τα χρέη των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων και των ανέργων.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.