21 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Εργαζόμενες- εργαζόμενοι στα Attica.
Πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία του Attica κάλεσε τους εργαζόμενους για να ενημερώσει πως η κρίση δεν έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το πολυκατάστημα αλλά στο μέλλον που τα πράγματα (όπως κρίνουν) θα δυσκολέψουν και οι απαιτήσεις, όπως λένε, του αγοραστικού κοινού θα αυξηθούν θα πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και να υποταχθούμε στις απαιτήσεις.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που μέσα στο κατάστημα το προηγούμενο διάστημα έχουμε μετρήσει δεκάδες απολύσεις από τα ταμεία που κλείσανε, έχουμε μετρήσει ατέλειωτες απλήρωτες ώρες εργασίας, με την μορφή της διευθέτησης χρόνου εργασίας (δηλαδή οφειλόμενα ρεπό), εντατικοποίηση της εργασίας και εργασιακές σχέσεις λάστιχο, κατά το πώς συμφέρει την εργοδοσία να μας τρέχουν από όροφο σε όροφο και από corner σε corner για να βγει η δουλειά.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν εμπειρία από παρόμοιες κινήσεις της εργοδοσίας, καρμπόν είναι οι μεθοδεύσεις της σε όλο τον κλάδο του εμπορίου, την ίδια επιχειρηματολογία και τα ίδια μέσα χρησιμοποιούν έχοντας σαν στόχο να μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα, έχοντας τις πλάτες του αστικού κράτους, του κράτους των μεγαλεμπόρων για να προχωρήσουν τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, τα δικά τους συμφέροντα.
Γνωστή είναι σε όλους μας η ιστορία με τα Ατλάντικ όπου η εργοδοσία με τον ίδιο τρόπο εκβίαζε τους εργαζόμενους καλώντας τους να κάνουν θυσίες για να εξασφαλιστεί το μέλλον τους.
Και τώρα οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μαζικές απολύσεις, έχουν να πληρωθούν μήνες, με μείωση ωρών εργασίας και κατ’ επέκταση του μισθού. Επίσης η ίδια κατάσταση στα Notos, στα Fokas, στα Hondos, όπου η εργοδοσία με τον ίδιο τρόπο ακριβώς εκβίαζε τους εργαζόμενους δίνοντας τους την ψευδαίσθηση πως εάν υποταχθούν στις απαιτήσεις τους δεν πρόκειται να περάσουν σε χειρότερα μέτρα. Τα αποτελέσματα ίδια, μαζικές απολύσεις, αλλαγή συμβάσεων εργασίας προς το χειρότερο φυσικά, μείωση ωραρίου.
Σήμερα συνάδελφοι η επιστήμη και η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο όπου μπορούμε να δουλεύουμε με πλήρη-σταθερή εργασία, με κατάργηση όλων τον ελαστικών σχέσεων εργασίας, με 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο με μισθό που ικανοποιεί τις ανάγκες μας, με δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία .
Οι πολιτικοί τους υπηρέτες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα αιτήματά μας δεν είναι εφικτά, γι’αυτούς εφικτό είναι να μετράμε κοντά στους 1 εκατομμύριο ανέργους, χιλιάδες εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες να τα βγάζουν πέρα με 700 ευρώ, να κάνουν την ζωή μας λάστιχο λόγο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας, να αδυνατούμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ, την θέρμανση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας έχουν συμμάχους τους και τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Μέσα στο ATTICA υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο είναι εργοδοτικό, το έστησε ο εργοδότης σε συνεργασία με το στέλεχος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ Βασιλόπουλο Θάνο, ο οποίος είναι γραμματέας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ένα εργοδοτικό σωματείο που άρπαξε την ψήφο των εργαζομένων για να μπορέσει η εργοδοσία να επιβάλει τα αντεργατικά της μέτρα χωρίς αντίσταση.
Τώρα είναι ώρα να ξεσηκωθούμε να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο με τα ταξικά μας σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τον πόλο που έρχεται σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την πολιτική τους, να διεκδικήσουμε την ζωή που μας ανήκει.

Εμείς συνάδελφοι διεκδικούμε
Καμία άλλη απόλυση
Σταθερή μόνιμη δουλειά
Καμία μείωση ωραρίου
Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος


Σας καλούμε σε οργάνωση στο ταξικό σωματείο, να οργανώσουμε την αντίστασή μας με μαζική συμμετοχή και ενίσχυση τις σωματειακής επιτροπής εργαζομένων στο Attica
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας να οργανώνουμε τον αγώνα μας για να μην βρεθούμε με την πλάτη στο τοίχο. Δεν αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει υπέρ της εργοδοσίας


Όλοι την Κυριακή 17 Οκτώβρη στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ATTICA, στα γραφεία του σωματείου μας
Αγ. Φιλοθέης 5Β, ώρα 11 το πρωί.