25 Οκτ 2010

Αθήνα 25/10/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τους εργοδότες των SUPER MARKETS ALIMENTA TOP, (ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΤΙΟΝΟΙ ) που έχουν επιβάλει καθεστώς ¨Νταχάου¨ για τους εργαζόμενους στα ALIMENTA TOP.
Οι αδελφοί ΜΑΡΤΙΟΝΟΙ , υποχρεώνουν τους εργαζόμενους, να υπογράφουν 4ωρο εργασίας, αλλά να δουλεύουν 8ωρο και 10ωρο χωρίς να πληρώνονται.
Οι εργαζόμενοι στα ALIMENTA TOP, υποχρεώνονται από την εργοδοσία να κάνουν καθαριότητα, πώληση, ταμείο, να πληρώνουν από την τσέπη τους ελλείμματα, και όταν διεκδικούν τα δικαιώματα τους να τους στέλνει η εργοδοσία ¨βόλτα¨ σε όλα τα μαγαζιά του νομού Αττικής.
Όποιος εργαζόμενος σηκώνει κεφάλι, τον απολύουν χωρίς αποζημίωση, και παρουσιάζουν τις απολύσεις ως οικειοθελείς αποχωρήσεις, για να παίρνουν οι εργοδότες επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
Πέρα από όλα αυτά η εταιρεία ALIMENTA TOP έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους 2,5 μήνες.
Οι αδελφοί ΜΑΡΤΙΟΝΟΙ απέλυσαν συνάδελφο μας, και κάλεσαν την αστυνομία για να πετάξουν την εργαζόμενη έξω από το κατάστημα.
Το θράσος της εργοδοσίας ακουμπάει στις πλάτες της αντεργατικής νομοθεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων για την οποία καλούν εμάς τους εργαζόμενους να κάνουμε θυσίες.
Τα κέρδη της ALIMENTA TOP έχουν αυξηθεί από την τζάμπα δουλειά των εργαζομένων την καθημερινή τρομοκρατία και τον ωμό εκβιασμό ότι όποιος διεκδικεί στοιχειώδη δικαιώματα, θα πετιέται έξω από τον χώρο εργασίας.
Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε.
Οργανωθείτε στα ταξικά σας σωματεία και στο ΠΑΜΕ.
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ