8 Οκτ 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς Διευθυντή
ΟΑΕΔ Καλλιθέας
Μαντζαγριωτάκη & Δημοσθένους

Στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουμε καταγγελίες από εργαζόμενους στην εταιρεία
TREE COMPANY CORPORATION – ΑΦΜ 094263900 – Διευ/ση Αγ. Κυριακής 27 – Ν. Φάληρο ιδιοκτησίας Πολυκρέτη Ιωάννη, όπως και στην εταιρεία SOKKIA HELLAS ΕΠΕ – Διευ/ση Ανδρομάχης 1- Π. Φάληρο ιδιοκτησίας Καμηλάτου Χαρά (θυγατρική η μια εταιρεία της άλλης, για εκβιαστική και τρομοκρατική συμπεριφορά, ακόμα και με όρους ψυχολογικής και φραστικής βίας, από την πλευρά της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους.
Η παρούσα επιστολή δεν αφορά τις εργασιακές σχέσεις, αλλά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ ο συγκεκριμένος εργοδότης, και ¨μεταχειρίζεται¨ τους εργαζόμενους ως εν δυνάμει υποζύγια.
Είναι γνωστό ότι με πρόσχημα τη διατήρηση θέσεων εργασίας η κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ προβαίνει σε μια γενναία χρηματοδότηση της μεγαλοεργοδοσίας.
Το ύψος της επιχορήγησης φτάνει σχεδόν το 1 δις ευρώ και περιλαμβάνει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Δηλαδή οι επιχειρήσεις βάζουν στα ταμεία τους ζεστό χρήμα από τις εισφορές των εργαζομένων (ΟΑΕΔ) οι οποίες θα έπρεπε να κατευθύνονται στα επιδόματα ανεργίας την ανακούφιση των ανέργων.
Ο συγκεκριμένος εργοδότης, με τη σιγουριά της επιδότησης, προσλαμβάνει και διώχνει εργαζόμενους σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών και μάλιστα ¨υποχρεώνει¨ με τη βίαιη συμπεριφορά του τους εργαζόμενους να δηλώνουν ¨οικειοθελή αποχώρηση¨ και ως τέτοιες τις παρουσιάζει προφανώς στον ΟΑΕΔ, ενώ ουσιαστικά μιλάμε για μπαράζ απολύσεων που είναι αποτέλεσμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς του εργοδότη προς τους εργαζόμενους .
Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα έχουν ¨αποχωρήσει¨ περίπου 40 εργαζόμενοι και από τις δυο επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και στη μια επιχείρηση και στην άλλη εκ περιτροπής, ¨αποχωρήσεις¨ οι οποίες ουσιαστικά είναι απολύσεις όπως αναφέραμε και παραπάνω.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχουμε και το φαινόμενο να δουλεύουν εργαζόμενοι με μπλοκάκι, ενώ είναι εμπορική επιχείρηση και το σύνολο των εργαζομένων είναι εμποροϋπάλληλοι.
Σας τα γνωστοποιούμε όλα αυτά γιατί είμαστε σίγουροι πως από τα στοιχεία σας θα έχετε παρατηρήσει ίσως την ¨κινητικότητα¨ των εργαζομένων στην εταιρεία αυτή, γεγονός που δηλώνει κατά κάποιο τρόπο ότι ο εργοδότης μεταχειρίζεται τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ για να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας καθημερινά στους εργαζόμενους και να έχει έτοιμο ¨αναλώσιμο¨ εργατικό δυναμικό για όσο χρονικό διάστημα ο εργοδότης θεωρεί απαραίτητο.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ