22 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 /11/2010 ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PRAKTIKER ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες στα καταστήματα PRAKTIKER
Η επιχείρηση PRAKTIKER έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε όλα τα καταστήματα. Μέσα στο 2010 έχουν απολυθεί από τα PRAKTIKER 85 εργαζόμενοι, με στόχο με την εντατικοποίηση των εργαζομένων τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει στην τύχη.
Πρόκειται για πολυεθνικό κεφάλαιο με πολύ γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Για την πολυεθνική PRAKTIKER και κάθε μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος. Τι και αν η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα με αρκετά νέα καταστήματα, έχει πατήσει πάνω στον ιδρώτα των εργαζομένων;
Τι και αν το στομάχι της εργοδοσίας μπούκωσε από τα κέρδη; Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι.
Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι. Τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμη μας.
Χωρίς εμάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει. Χωρίς αυτούς μπορούμε.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER
Στην ολομέτωπη επίθεση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε παρατηρητές, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι, σκόρπιοι. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Να σμίξουν η αγανάκτηση, οι αντιδράσεις, ο θυμός, οι ανάσες όλων των εργαζομένων οι αγωνίες τους σε κάθε κατάστημα.
Να δοθεί ενιαία και από το σύνολο των εργαζομένων, αγωνιστική, απεργιακή απάντηση, που θα είναι τοίχος, φράγμα, εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.
Σε έκτακτη σύσκεψη που αποφασίσατε εσείς οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER στις 21/11/2010, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πρότεινε κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε σε :
24ωρη Παναττική απεργία για το Σάββατο 27/11/2010 για τα PRAKTIKER ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία του μονοπωλίου της PRAKTIKER.
Δεν είστε μόνοι σας, τα ταξικά σωματεία της Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εκφράζουν την ενεργητική συμπαράσταση στον αγώνα σας.
Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ