26 Νοε 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την τραμπούκικη επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης ATLANTIK στις κεντρικές αποθήκες στο Κορωπί αντιμετώπισαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης με σκοπό να τους ενημερώσουν για την Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου στις 5 Δεκέμβρη και τις εξελίξεις στην επιχείρηση. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι 60 περίπου εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τρείς μήνες και η εργοδοσία τους έχει εξαναγκάσει να υπογράψουν αλλαγή εργασιακής σχέσης επιβάλλοντας 3ήμερα και 4ήμερα.
Ο Σ.Ε.Α καταγγέλλει ότι μόλις ο υπεύθυνος της εργοδοσίας αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της διοίκησης τους επιτέθηκε σπρώχνοντας και βρίζοντας μέχρι το προαύλιο χώρο. Στη συνέχεια κλείδωσε τους εργαζόμενους στην αποθήκη και την κεντρική είσοδο εγκλωβίζοντας τις συνδικαλίστριες στον προαύλιο της επιχείρησης.
Στο χώρο αμέσως ειδοποιήθηκαν και κατέφτασαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι και από άλλα ταξικά σωματεία, ενώ στο χώρο κλήθηκε και ήρθε και η αστυνομία.
Τα μέλη της διοίκησης του Σ.Ε.Α κατήγγειλαν στους αστυνομικούς ότι η εργοδοσία κραταεί εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους μέσα στην αποθήκη και πήραν την εξής απάντηση " δεν μπορούμε να παρέμβουμε αν δεν υπάρχει καταγγελία από τους ίδιους τους εργαζόμενους". Απάντηση που επιβεβαιώνει ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του κάθε εργοδότη να τραμπουκίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους έχοντας τις πλάτες και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές παρέμειναν στις κεντρικές αποθήκες του ATLANTIK μέχρι την λήξη της βάρδιας καλώντας τους συναδέλφους να δώσουν μαζική και δυναμική απάντηση σε τέτοιους είδους μεθόδους εργοδοσίας και κράτους, να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, να συμμετάσχουν όλοι στην Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου στης 5 Δεκέμβρη και ώρα 11πμ στα γραφεία του Συλλόγου.

Αυτό που πανικοβάλει την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζόμενων. Το πανικό και το φόβο τους πρέπει να τον κάνουμε πραγματικότητα.
Ο συλλογικός αγώνας είναι η δική μας απάντηση