9 Νοε 2010

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 4/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες στα Σουπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που χρόνια τώρα δουλεύετε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, μένετε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πληρώνεστε με κουπόνια , με απολύσεις – δυσμενείς μεταθέσεις σε όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι για να μπορεί πιο εύκολα ο μεγαλοεργοδότης Αποστόλου από την δική σας δουλειά ,τον δικό σας ιδρώτα να θησαυρίζει.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς γιατί είστε εργαζόμενοι με σημαντική εμπειρία και μπορείτε να διακρίνετε ότι ο Αποστόλου θέλει να φορτώσει την κρίση στις δίκες σας πλάτες και σας καλεί να κάνετε και άλλες θυσίες, να βάλετε πλάτη, λες και όταν τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ ομολογούσαν ότι η εταιρία είχε τρελά κέρδη, τα μοιραζόταν μαζί σας.


􀁅Η ένταξη των ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο Άρθρο 99 σημαίνει ότι :

 Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές, κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχώρηση σε στάση πληρωμών προς όλους.
 Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα , δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία, για να αποχωρήσουν παίρνοντας μισή αποζημίωση, ‘η και με επιβολή εκ’ περιτροπής εργασίας, ‘η μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρίας.
 Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή ο όποιος εντός 2 μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς
2 έτους προστασίας από οιαδήποτε δίωξη η άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
 Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλλημα ‘η με στηρίζετε ( χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ‘η χάνετε την δουλειά σας ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους η όλους.

Τα συμβιβασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ- ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.)
• Μπαίνουν μπροστά για να περπατήσει το δήθεν σχέδιο ¨εξυγίανσης¨ των ΑΤΛΑΝΤΙΚ για να σώσουν άλλη μια επιχείρηση όπως έκαναν και στον Λαναρά οι ίδιες δυνάμεις πάλεψαν και πέτυχαν να του δοθούν 10 άδες εκατομμύρια ευρώ και ο λαναράς αντί για ¨ εξυγίανση¨ όπως έλεγαν πήρε τα λεφτά, τα έκανε κότερα, έκλεισε τα εργοστάσια και πέταξε 100 άδες εργάτες στον δρόμο.
• Έσπευσαν να συναντηθούν με την εργοδοσία και το σωματείο της οικογένειας Αποστόλου ξεκαθαρίζοντας με ποιους είναι, δίνοντας εξετάσεις για άλλη μια φορά στους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο.
• Μοιράζουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα την Ν.Δ. παλαιοτέρα εκατομμύρια ευρώ για να ¨σωθούν¨ τα αφεντικά που πιστά υπηρετούν χρόνια τώρα, τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζονται για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους όταν στους εργαζόμενους χρωστάνε δεδουλευμένα 3-4 μισθών και το υπόλοιπο από το επίδομα άδειας.
Καμία αυταπάτη ότι τα θαλασσοδάνεια που θα πάρει ο Αποστόλου θα τα χρησιμοποιήσει για να εξοφλήσει όλα όσα χρωστάει στους εργαζόμενους, θα τσεπώσει τα χρήματα με την εγγύηση μάλιστα του ελληνικού δημοσίου.
Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όλα όσα μας χρεωστάνε, συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας όπου γίνονται, προχωράμε και σε άλλες παντού, καμία ανοχή σε διλλήματα, καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό –εργοδοτικό συνδικαλισμό δεν παλεύει για της δίκες μας ανάγκες.
Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, για αυτό επιχειρεί να σας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον.
Οργανωθείτε στα ταξικά σωματεία ιδιωτικών υπάλληλων – εμποροϋπαλλήλων σε όλοι την Ελλάδα αναδείξτε – ενεργοποιήστε τις επιτροπές αγώνα, πραγματοποιήστε γενικές συνελεύσεις σε κάθε πόλη και νομό.
Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και τον οικογενειών μας.
Ο ενωμένος αγώνας θα είναι η δική μας απάντηση.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ
• ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ