11 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. – Ο.Ι.Υ.Ε.

Αθήνα 11/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι εκπρόσωποι δηλαδή του κεφαλαίου και της εργοδοσίας στην Ο.Ι.Υ.Ε., αυτοί που χρόνια τώρα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που εκλέγονται από αυτήν να καταγγέλλουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ επειδή υπερασπίζονται με ταξική αδιαλλαξία τα συμφέροντα των εργαζομένων, τέτοιες καταγγελίες από αυτές της δυνάμεις είναι τιμή για εμάς.
Καταγγέλλουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων γιατί έκαναν το αυτονόητο οργάνωσαν την πάλη, την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας στα Σουπερ Μάρκετ Ατλάντικ.
Αυτές οι δυνάμεις είναι μονίμως απόντες από τους χώρους δουλειάς, η δράση τους περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων, σε συναντήσεις με την εργοδοσία, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για τα βάσανα που τραβάει ο κάθε εργαζόμενος καθημερινά εάν δηλαδή θα έχει να πληρώσει το φως, το νερό, το τηλέφωνο, όταν ακόμα και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.
Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Αποστόλου για να διασφαλίσουν μέσα από σχέδια << εξυγίανσης και βιωσιμότητας>> ότι δεν θα χάσει ούτε σεντς από τα κέρδη του γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο λαναράς εξυγίανε τα κότερα με τα λεφτά που πήρε, έκλεισε όλες τις επιχειρήσεις και πέταξε τον κόσμο στον δρόμο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ο.Ι.Υ.Ε. από την πρώτη στιγμή κάλεσαν τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα ταξικά σωματεία ιδιωτικών υπάλληλων – εμποροϋπαλλήλων σε όλοι την Ελλάδα, να εκλέξουν επιτροπές αγώνα, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε πόλη και νομό με κύρια αιτήματα:
• Να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι
• Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
• Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα
Εάν αυτά είναι κομματικά αιτήματα ‘η κομματικός συνδικαλισμός η συνδιαλλαγή με την εργοδοσία τι είναι!!!!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ. – Ο.Ι.Υ.Ε.