15 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 15/11/2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την ενεργή συμπαράσταση του και αλληλεγγύη, στον αγώνα των συναδέλφων στα PRAKTIKER, αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία.
Οι απολύσεις και η τρομοκρατία είναι μέρος της επίθεσης που υφίσταται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και πατάει στην νομοθέτηση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων που θα μειώσει δραστικά τους μισθούς.
Την μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανοίγοντας δρόμο για την κατάργηση τους, την παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας με τη διαχείριση του χρόνου (εκ περιτροπής εργασία) σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματιών, όλα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας .
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει τη στάση εργασίας των εργαζομένων για την Τρίτη 16/11/2010 και όποια άλλη ενέργεια για κλιμάκωση του αγώνα τους και καλεί τους συναδέλφους, μαζί με το σωματείο τους, να φτιάξουν Σωματειακές Επιτροπές σε κάθε μαγαζί PRAKTIKER, για να οργανώσουν και να συγκεντρώσουν δυνάμεις, ενάντια στην αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής PRAKTIKER.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ