22 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Αθήνα 22/11/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Εδώ και χρόνια η εργοδοσία των ΑΤΛΑΝΤΙΚ έλεγε να στηρίξουμε την ¨αμιγώς ελληνική αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ¨ να στηρίξουμε την ¨οικογένεια μας¨, δηλαδή τα κέρδη της εργοδοσίας και με τις δικές μας πλάτες να αυξάνει τις καταθέσεις του.
Σήμερα ζούμε την πραγματικότητα των λόγων τους, είμαστε στον τρίτο μήνα απλήρωτοι από μισθούς και επιδόματα αδείας, ζούμε στην απόλυτη ανασφάλεια για τις δουλειές μας και το μέλλον και βιώνουμε καθημερινά την τρομοκρατία και τον ψυχολογικό εκβιασμό.
Σπέρνουν ψεύτικες ειδήσεις ανάμεσα μας για να μας διαιρέσουν και να μας κρατάνε όμηρους. Αυτό και μόνο δείχνει ότι φοβούνται τον συλλογικό κι οργανωμένο αγώνα μας.
Ο κάθε εργαζόμενος μόνος του είναι εύκολη λεία στις ορέξεις της εργοδοσίας.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
Έλα να παλέψεις στο πλευρό των συναδέλφων σου μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα σωματεία που στηρίζουν τον αγώνα σου.
Γύρνα την πλάτη στο ξεπουλημένο επιχειρησιακό σωματείο που έχει στήσει η εργοδοσία των ΑΤΛΑΝΤΙΚ.
Εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε τίποτα πια να χάσουμε. Μην περιμένουμε δικαίωση από το κράτος και τους νόμους που έχουν χτίσει οι ίδιοι οι εργοδότες.
Το άρθρο 99 που μας βάζει στην ίδια μοίρα με τους προμηθευτές και το ¨θαλασσοδάνειο¨ που επιδιώκει να πάρει η εργοδοσία των ΑΤΛΑΝΤΙΚ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όχι μόνο δεν θα μας λύσει το πρόβλημα αλλά θα επιτρέψει στην εργοδοσία να μας τινάξει από την πλάτη του σαν τσιμπούρια.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Με παρέμβαση του κλαδικού σωματείου της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι από δυο καταστήματα που άλλαξαν χέρια κράτησαν τις δουλειές τους με τα ίδια δικαιώματα.
Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι σε οτιδήποτε μας ετοιμάζει η εργοδοσία. Να μην υπογράψουμε τίποτα αν δεν έχουμε έρθει σε επαφή με το σωματείο μας,.
Μόνο με την οργάνωση και την αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου μπορούμε να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12/2010 & ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠ/ΩΝ & ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ