6 Δεκ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6/12/2010

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,
Η απόφαση της Νομαρχίας για να δουλέψουμε δυο Κυριακές μέσα στο Δεκέμβρη είναι παράνομη και στοχεύει στο να αποδεχτούμε την κατάργηση της Κυριακής αργίας σήμερα και την 24ωρη λειτουργία εμπορίου και υπηρεσιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, άλλωστε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια μεθοδεύει την υλοποίηση της εντολής της Ε.Ε. για εργάσιμη βδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών.

Η υλοποίηση αυτής της εντολής θα οδηγήσει και σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους.
Περίπου 170.000μικρές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2011 θα βάλουν λουκέτο και η απώλεια θέσεων εργασίας υπολογίζεται σε περίπου 200.000.
Στη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών έχουμε 100.000 άνεργους στο εμπόριο, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν για 60.000 άνεργους.
Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πληρώνουμε την κρίση του κεφαλαίου, όχι μόνο όσοι οδηγούμαστε στην ανεργία αλλά και όσοι εξακολουθούμε να δουλεύουμε με όρους πλέον δουλείας.
Επιβάλλεται, χωρίς καμμία καθυστέρηση, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε..
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει με νόμο και με διάφορα προσχήματα την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την παράταση του εργάσιμου χρόνου με ταυτόχρονη κατάργηση της πληρωμής υπερωριών, τη γενίκευση της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασία.
Αν αφήσουμε να περάσει ένα τέτοια σχέδιο σημαίνει:
• Γενικευμένες μειώσεις μισθών και μεροκάματων των εργαζομένων.
• Επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
• Μείωση των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η δραματική μείωση του εργατικού εισοδήματος έρχεται να προστεθεί σε μια περίοδο που οι τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης αυξάνουν ο ΦΠΑ ανεβαίνει τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ εκτοξεύονται στα ύψη, τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα αυξηθούν 30%, η υγεία-πρόνοια εμπορευματοποιούνται πλήρως.
Ο οικογενειακός προϋπολογισμός τινάζεται στον αέρα.
Πρέπει να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που θα υποστούμε στο μέλλον.
Πλάτες στην αντεργατική επίθεση έχει βάλει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με τις συμβάσεις που υπέγραφε όλα αυτά τα χρόνια μείωνε τους πραγματικούς μισθούς από κοινού με τον ΣΕΒ με τη σφραγίδα του ¨κοινωνικού διαλόγου¨.
Επιβάλλεται η προετοιμασία για κλιμάκωση των αγώνων, κοινό μέτωπο εργαζομένων, ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας, γυναικών.
Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία.
Μόνο έτσι θα εξασφαλίζεται πλήρης, σταθερή εργασία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, θα υπάρχει δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία.
Να μπλοκάρουμε τον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας, καμμία θυσία για την πλουτοκρατία, καμμία διαπραγμάτευση των όρων κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ