4 Ιαν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Για μια ακόμα χρονιά εκατοντάδες συνάδελφοι μας έλαβαν παραμονή πρωτοχρονιάς ως δώρο την απόλυση τους από τους εργοδότες.
Απολύσεις από τα BSB, Pet City, Μουστάκας , Λουκόπουλος, ΑΤΤΙΚΑ και πολλές άλλες επιχειρήσεις που αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους με στόχο την ανάπτυξη των κερδών τους.
Η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων πατάει στην κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και όταν ο μεγαλέμπορος, ο βιομήχανος , ο κεφαλαιοκράτης δεν έχει τα κέρδη που αυτός θα ήθελε, κλείνει τις επιχειρήσεις, πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους και μεταφέρει τα κεφάλαια του , αυτά που απέκτησε από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης , σε άλλους τομείς ή σε άλλες χώρες που οι ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων τους εξασφαλίζουν υπερκέρδη.
Αυτού του είδους την ανάπτυξη πληρώνουμε σήμερα και οι απολυμένοι εργαζόμενοι αλλά και όσοι συνεχίζουμε να δουλεύουμε , όχι με όρους εργασίας αλλά με όρους δουλείας.
Το σύνολο των μέτρων τις κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αποβλέπουν στη μείωση του λεγόμενου “εργατικού κόστους” , και καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να υποστούμε θυσίες για να μειώσουν οι μεγαλοεργοδότες και το κεφάλαιο το “εργατικό κόστος”. Αυτού του είδους η ανάπτυξη το μόνο που μας εξασφαλίζει είναι οι απολύσεις μας , η μακροχρόνια ανεργία, η εξαθλίωση μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση, δεν είναι κρίση χρέους είναι κρίση που η ρίζα της βρίσκεται στην ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στην μετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με σωματειακές επιτροπές με επιτροπές αγώνα, στο κτίσιμο μετώπου με αντιμονοπωλιακά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, με δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να ενώσουν εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς και μεσαίους αγρότες, νεολαία και γυναίκες, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να δώσουμε συνέχεια στη δράση μας με απεργιακή απάντηση για τα παραπάνω ζητήματα στα τέλη του Γενάρη, αρχές Φλεβάρη.