20 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σωματείων κλαδικών και επιχειρησιακών εμπορίου & υπηρεσιών, και με τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ, με θέμα τη μεθόδευση από κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και Περιφερειάρχες για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα κοινό πλαίσιο δράσης:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Ενιαίο, εθνικό, υποχρεωτικό ωράριο μέχρι 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
• Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους.
• 35ωρο-7ωρο-5θήμερο, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι καταδικάζουμε τη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας από την Περιφέρεια Κυκλάδων σε συνεργασία με την υποτεγμένη στις ανάγκες της εργοδοσίας διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.
Σήμερα η ΕΣΕΕ, το προηγούμενο διάστημα η Νομαρχία Αθήνας με τον Εμπορικό Σύλλογο , απαιτούν να ανοίγουν τα μαγαζιά 3 Κυριακές τον χρόνο, να ανοίγουν αργότερα από το προκαθορισμένο ωράριο.
Επιχειρούν με αυτό τον τρόπο συνολικά εκμεταλλευόμενοι το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συμφωνία της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση της σταθερής δουλειάς, την κατάργηση της Κυριακής αργίας με την σύμφωνη γνώμη Δημάρχων, Νομαρχών, εργατικών κέντρων, στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων που θα αποφέρει αύξηση των κερδών των μεγαλοεργοδοτών.
Οι πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων, που θα συμφωνήσουν, θα συναινέσουν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας θα φέρουν βαριά ευθύνη γιατί όλοι οι εργαζόμενοι, σε κάθε πόλη και Νομό θα υποστούν τις συνέπειες από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απώλεια ελεύθερου χρόνου και οικογενειακού προγραμματισμού, την έκρηξη της ανεργίας, της ακρίβειας, τη χειροτέρευση συνολικά των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι το κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων.
Επιδιώκουν να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2011 ΩΡΑ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΕΕ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42

Αμφισβητούμε το δικαίωμα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων να καθορίζουν τη ζωή μας και να ληστεύουν τον πλούτο που παράγουμε.
Κανένας εργαζόμενος να μην σκύψει το κεφάλι, να οργανώσουμε την αντίσταση μας , να κλιμακώσουμε την πάλη μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙ,Α ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤ/ΤΑ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤ/ΤΑ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙX/ΣΗ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΣΕΤ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΑΣΕΒΕ