16 Μαρ 2011

Αθήνα 15/3/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στο ATTICA και στις εταιρείες
Η εργοδοσία στο ATTICA σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο, στην προσπάθεια να αυξήσουν τα κέρδη, εφαρμόζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.
Αυτά τα μέτρα είναι μειώσεις μισθών, αλλαγές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία (2ήμερα-3ήμερα), απολύσεις, για να περάσει αυτά τα μέτρα η εργοδοσία χρησιμοποιεί όχι μόνο την τρομοκρατία αλλά και άλλους τρόπους, για να μας βάζει στη λογική ότι φταίμε και εμείς για την κρίση, ότι πρέπει να υποστούμε θυσίες ¨όλοι¨ (δηλ. εμείς οι εργαζόμενοι) και να μας απομακρύνει από οποιαδήποτε συλλογική δράση, ενάντια σε αυτά τα μέτρα.
Η εργοδοσία σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο προσπαθούν να βάλουν στη λογική ότι οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η τρομοκρατία, η ανεργία, είναι προσωπικά μας προβλήματα και όχι αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών που μας αφορούν όλους μας, δηλ. το σύνολο της εργατικής τάξης.
Τα διάφορα ¨meetings¨, οι αξιολογήσεις, η προπαγάνδα ότι δήθεν είμαστε όλοι ¨συνεργάτες¨, είναι ελιγμοί της εργοδοσίας για να μας βάλουν στη λογική ότι είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι ένοχοι για τυχόν μείωση των κερδών του ATTICA.
Η εργοδοσία στο ATTICA, στην προσπάθεια της να μας εξαπατήσει και παραπλανήσει έχει σύμμαχο και στενό συνεργάτη το επιχειρησιακό σωματείο ATTICA.
Το σωματείο αυτό το έχει φτιάξει η εργοδοσία σε συνεργασία με στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων .
Αυτό το σωματείο δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ATTICA και όχι των εργαζομένων.
Αυτό το σωματείο συμφωνεί με όλα όσα εφαρμόζει η εργοδοσία, προωθεί την απεργοσπασία, συναινεί με το τσεκούρωμα των δικαιωμάτων μας.
Σ΄αυτή την επίθεση, που δεν έχει τέλος, είναι αναγκαία.
• Η συμμετοχή μας στο κλαδικό, ταξικό, σωματείο στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να συμμετέχουμε μαζικά στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις 27 Μαρτίου, ώρα 10.00 το πρωί , και στις εκλογές του κλαδικού σωματείου 5-11 Απριλίου 2011.
• Να οργανώσουμε μαζί με το κλαδικό μας τη δράση μας μέσα στο χώρο δουλειάς, φτιάχνοντας Επιτροπή Αγώνα μέσα στο ATTICA. Μόνο με την οργάνωση μας θα είμαστε δυνατοί για να αναχαιτίσουμε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη χειροτέρευση της θέση μας, να απομονώσουμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζεται με το εργοδοτικό-επιχειρησιακό σωματείο μέσα στο ATTICA.
ΤΟ Δ.Σ.