4 Απρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση μιας ακόμα εργαζόμενης της Χατζηστεργίου Στέλλας από την επιχείρηση BERSKHA που ανήκει στον όμιλο ZARA, με αφορμή την άρνηση της εργαζόμενης να δεχτεί τη διαδικασία ελέγχου των προσωπικών της αντικειμένων από τη διεύθυνση της επιχείρησης.
Είναι γνωστή η πολιτική της εταιρείας ZARA που στη γενικευμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους για να μην σηκώσουν κεφάλι σε οποιαδήποτε απαίτηση και αυθαιρεσία της εργοδοσίας, ¨τιμωρεί¨ με απόλυση όποιον εργαζόμενο κρατά αγωνιστική στάση.
Η συνάδελφος Στέλλα Χατζηστεργίου κράτησε αγωνιστική στάση ενάντια στη συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας να περάσει στους εργαζόμενους λογικές ταξικής συνεργασίας και ότι αφεντικά και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα και πρέπει να αγωνιστούν για τα κέρδη της πολυεθνικής εταιρείας .
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο ZARA μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
Όσο και να σκύψουμε το κεφάλι δεν πρόκειται να αποφύγουμε τις απολύσεις, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Οι άγριες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωράριο λάστιχο, η τρομοκρατία, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους από την μεγαλοεργοδοσία και πατάνε στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.
Δηλώστε ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και ελάτε στο σωματείο σας , στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να οργανωθούμε και να αποκρούσουμε με αγωνιστική στάση αυτές τις πρακτικές.
Μαζικοποιείστε και ισχυροποιείστε το σωματείο σας, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και με την ενεργή συμμετοχή σας και με την ψήφο σας στις εκλογές του συλλόγου που πραγματοποιούνται στις 5,6,7,8,9, 10 και 11 Απρίλη.
Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να οργανώσουμε την πάλη μας με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ