27 Απρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, νέοι, νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, μετανάστες
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ζείτε καθημερινά με τον εκβιασμό και την τρομοκρατία, μέσα στο χώρο εργασίας, με την ανασφάλεια και τον φόβο, έξω από το χώρο εργασίας.
Μέσα στο χώρο εργασίας μας υποχρεώνει ο εργοδότης να ¨αξιολογούμε¨ και να ¨κρίνουμε¨ τον συνάδελφο μας για τις ¨ικανότητες¨ του στην προώθηση και πώληση εμπορευμάτων. (ATTICA)
Μέσα στο χώρο εργασίας μας εκβιάζει η εργοδοσία να υπογράψουμε ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση ωρών και μείωση μισθού και ασφάλιστρου, δηλ. εκ περιτροπής εργασία (ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ, PALAZZO, ALIMENTA, ΛΗΤΩ κλπ).
Μέσα στο χώρο εργασίας η εργοδοσία με τους μηχανισμούς της μας εκβιάζει να υπογράφουμε χαρτιά ότι είμαστε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επόμενη μέρα είμαστε απολυμένοι γιατί δήθεν ¨καπνίσαμε στο χώρο εργασίας¨ ή ¨φάγαμε ένα πατατάκι στο ταμείο¨ (PRAKTIKER κλπ).

Μέσα στο χώρο εργασίας δουλεύουμε 9 και 10 ώρες, ενώ πληρωνόμαστε για 3 ώρες και ανασφάλιστοι (NIKKO MARKET).
Μέσα στο χώρο εργασίας μας υποχρεώνουν το πρωί να δουλεύουμε στο MALL στον Αγ. Δημήτριο και το μεσημέρι στο MALL στο Μαρούσι ή στο GOLDEN HALL.
Μέσα στους χώρους εργασίας, η μεγαλοεργοδοσία προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι φίλοι μας, ότι ενδιαφέρονται για το καλό μας, ότι έχουμε κοινό συμφέρον, αυτοί που είναι στυγνοί εκμεταλλευτές μας, αυτοί που μας απολύουν, αυτοί που ζουν από τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Έξω από το χώρο εργασίας πασχίζουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς με ένα μισθό που δεν φτάνει για να ζήσουμε ούτε για 10 μέρες, τα σχολεία και τα νοσοκομεία συγχωνεύονται, κλείνουν, υποβαθμίζονται ραγδαία οι υπηρεσίες τους. Η ανεργία καλπάζει, και διαρκώς αυξάνεται, και αντί να θεσπιστούν μέτρα προστασίας των ανέργων, καταργούνται τα επιδόματα ανεργίας, για όποιον άνεργο έχει σπίτι να μείνει, οι ιδιωτικοποιήσεις μετατρέπουν τις κοινωνικές παροχές σε χρυσοπληρωμένα εμπορεύματα, και όλοι εμείς, οι παραγωγοί του πλούτου καλούμαστε ¨να διαχειριστούμε¨ την μείωση των σύγχρονων αναγκών μας και την εξαθλίωση μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μέσα στους χώρους εργασίας, μεγαλοεργοδότες, και τα τσιράκια τους, και έξω από το χώρο εργασίας, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, παπαγαλάκια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ¨δουλεύουν¨ για να μας πείσουν ότι εμείς πρέπει να υποστούμε θυσίες για να σωθούν όλοι οι παραπάνω από την κρίση τους, ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τον δικό τους μονόδρομο.
Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης, και υλοποιούνται μέσα και έξω από το χώρο εργασίας, έχουν ως στόχο την ενίσχυση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, κάποιοι όμιλοι να ενισχύσουν τη θέση τους και κάποιοι άλλοι να υποσκελιστούν, και εμείς οι εργαζόμενοι για χάρη αυτών των ανταγωνισμών, να γινόμαστε όλο και πιο ¨φθηνοί¨ . Τα αντεργατικά μέτρα, δεν θα ισχύσουν όσο θα κρατήσει η κρίση, είναι μέτρα διάρκειας μέχρι το 2060.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Χρειάζεται να υψώσουμε αδιαπέραστο τείχος, να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περίοδο ανάπτυξης είτε σε περίοδο κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ανατροπές παντού.
Ανατροπή στο συσχετισμό δύναμης, κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή εργατιά, τις γυναίκες και τη νεολαία ενάντια στο αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανατροπή στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ, που υπονομεύουν τους ταξικούς αγώνες και βάζουν πλάτη για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, ώστε να υλοποιούνται οι εγκληματικές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.
Επιβάλλεται οργάνωση μέσα στους χώρους εργασίας, με το κλαδικό σωματείο, οργανώνουμε σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, επιβάλλεται μετωπική, ταξική σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, να αντιληφτούμε την δύναμη μας και τις δυνατότητες μας .
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ