4 Μαΐ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενες γυναίκες, νέοι και νέες, μετανάστες
Η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 Μαΐου είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μια ακόμα απεργία. Αυτή η απεργία πρέπει να γίνει αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτή η πολιτική δεν έχει την συναίνεση μας, αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το κεφάλαιο, κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων μας με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.
Μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, έκρηξη της ακρίβειας και της ανεργίας.
Όλα αυτά είναι μέτρα που ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ευθυγραμμισμένη με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης και ακολουθώντας κατά βήμα τη ΓΣΕΕ υπέγραψε με τους μεγαλοεργοδότες στον κλάδο μας το Μάρτιο του 2011 κλαδική συλλογική σύμβαση με βασικό μισθό και βασικά ημερομίσθια κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το έτος 2010, δηλ. μείωση μισθών.

Την ίδια στιγμή η ανεργία έχει φτάσει στο 15,1% του εργατικού δυναμικού, με την υποαπασχόληση και συμβάσεις ευελιξίας να έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι οποίες το 2010 ήταν 340.619 συμβάσεις μερικής απασχόλησης και 90.158 συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, δηλ. πέρυσι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 9,3% .
Η εγκληματική αυτή σύμβαση που υπέγραψε η Ομοσπονδία θα αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση σε χώρους εργασίας που υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, και βεβαίως με την απειλή των μαζικών απολύσεων και της ανεργίας, οι εργοδότες θα επιβάλουν τις μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους και θα τις παρουσιάσουν και ως συναίνεση και αποδοχή των εργαζομένων σε αυτό το προμελετημένο έγκλημα.
Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενες γυναίκες, νέοι και νέες, μετανάστες
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου Υπηρεσιών παίρνει την πρωτοβουλία συζήτησης και συσπείρωσης του κλάδου σε μια πρόταση για σχέδιο κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στις δυνατότητες μας.
Αυτό το σχέδιο κλαδικής σύμβασης μπορεί να γίνει αφετηρία συσπείρωσης, οργάνωσης, αντίστασης των εργαζομένων στην επίθεση των εργοδοτών και ταυτόχρονα συντονισμού και ενίσχυσης όσων εργαζομένων, συνδικαλιστών, επιχειρησιακών σωματείων, απορρίπτουν και γυρίζουν την πλάτη στους συνδικαλιστές της εργοδοσίας, γιατί μηχανισμός της εργοδοσίας είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που ταυτόχρονα είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και υλοποιούν τις πολιτικές των κομμάτων τους.
Η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν σημαίνει αύξηση μόνο στο βασικό μισθό ή στο ημερομίσθιο αλλά μια σειρά δικαιώματα όπως, ωράρια εργασίας ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδόματα γάμου, ασθένειας, προστασία της μητρότητας, φροντίδα των παιδιών μας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, είναι δηλαδή το σύνολο των δικαιωμάτων μας απέναντι στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που χρόνια τώρα καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συζήτηση για το σχέδιο κλαδικής σύμβασης, να οργανώσουμε την πάλη μας, να ισχυροποιήσουμε το σωματείο μας , να στήσουμε σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα μαζί με το κλαδικό μας σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς,
να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα, οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν αλλάζουν, η πολιτική τους και η τακτική τους ενισχύει το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.
Εμείς, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα οφείλουμε να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο, να δυναμώσουμε την ταξική μας ενότητα και συσπείρωση, να απορρίψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Διέξοδος από την κρίση δεν υπάρχει αν δεν έρθουμε σε σύγκρουση και ρήξη, με τις πολυεθνικές, την Ε.Ε. και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
2. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο.
3. Μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.
4. 1400 ευρώ κατώτερο μισθό , 56 ευρώ ημερομίσθιο.
5. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας .
6. Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όσοι εργάζονται ως πωλητές, ταμίες πολυκαταστημάτων. Σούπερ Μάρκετ, αποθηκάριοι, καθαρίστριες συνεργείων.

ΤΟ Δ.Σ.