7 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ALEX PACK
Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήδη υλοποιείται από την εργοδοσία στα ALEX PACK μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η τροποποίηση των συμβάσεων των εργαζομένων, με μείωση μισθών και ασφαλίστρων, ουσιαστικά είναι υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μεροκάματα και μισθούς Κίνας και Ινδίας, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις ¨ανταγωνιστικές¨ για μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκβιάζουν για τη συναίνεση των εργαζομένων στην εγκληματική τους πολιτική, έτσι και η εργοδοσία στα ALEX PACK εκβιάζει και ζητά την υπογραφή μας και τη συναίνεση μας στο έγκλημα που λέγεται κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος μας να ζούμε αξιοπρεπώς ως παραγωγοί του ασύλληπτου πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένο στις Ελβετικές Τράπεζες (600 δις ευρώ).
Αυτήν την εγκληματική πολιτική υλοποίησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όταν υπέγραψε κλαδική σύμβαση τον Μάρτιο του 2011 και έβαλε την υπογραφή της για μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ALEX PACK
Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε την βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων σας γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η επιχείρηση τα κέρδη της.
Μην πέσετε στην παγίδα της ¨διαβούλευσης¨ με την εργοδοσία και την Επιθεώρηση Εργασίας που στόχο τους είναι να σας παραπέμψουν σε δικηγόρους και δικαστήρια και να σας αποτρέψουν από το κύριο και το ουσιαστικό που είναι οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στον πόλεμο κυβέρνησης- εργοδοσίας.
Έχουμε πείρα συσσωρευμένη εμείς οι εργαζόμενοι από αντίστοιχες περιπτώσεις εργαζομένων που πήγαν στα δικαστήρια και ακόμα και αν δικαιώθηκαν εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι και εξαθλιωμένοι.
Δεν μας σώζει από την εξαθλίωση και την ανεργία, οποιαδήποτε υποχώρηση και να κάνει ο κάθε εργαζόμενος που νιώθει μόνος του, απομονωμένος απέναντι στην εργοδοσία .
Εσείς οι εργαζόμενοι στα ALEX PACK είστε κομμάτι του κλάδου, δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΕΚΑ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σας σωματείο, σας καλεί την Κυριακή 12 Ιουνίου ώρα 10 το πρωί στα γραφεία του σωματείου
Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως, να συζητήσουμε για την τρομοκρατία της εργοδοσίας μέσα στο χώρο δουλειάς και πως θα απαντήσουμε οργανωμένα και συλλογικά στην εξαθλίωση που μας επιβάλλει η εργοδοσία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ