24 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δε θέλουν ταξικούς αγώνεςΤην ώρα που ο κλάδος στο εμπόριο και τις υπηρεσίες χτυπιέται ανελέητα από τη μεγαλοεργοδοσία, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων συστρατευόμενη με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε σε συνεδρίαση της την Τρίτη 21 Ιουνίου, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση - τη συμμετοχή του κλάδου στη 48ωρη απεργία.
Δεν έγινε δηλαδή καμία συζήτηση για τα χαρακτηριστικά αυτής της μάχης, για την αναγκαιότητα της αποφασιστικής συμμετοχής των εργαζομένων. Καμία συζήτηση για το περιεχόμενο, για το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τους πραγματικούς ενόχους αυτής της κατάστασης (πλουτοκρατία και τα κόμματά της), καμία συζήτηση για το πώς θα οργανωθεί η απεργία, τα αναγκαία μέτρα, ώστε να φτάσει το μήνυμά της σε όλο τον κλάδο στους τόπους δουλειάς, ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος εργαζόμενος ότι δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την απεργία. Τίποτα!
Προκύπτει, λοιπόν, από τα παραπάνω ότι καμία διάθεση δεν έχει αυτή η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να οργανώσει και να συντονίσει τον κλάδο μπροστά στην απεργία. Και ενώ κρατά αυτήν την υπονομευτική ουσιαστικά τακτική, εντείνει την πολεμική της στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό κίνημα, ακριβώς γιατί βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας τέτοιας δράσης και με το περιεχόμενο που δίνει στην απεργία και με την οργάνωσή της. Προχτές, λοιπόν, επιτέθηκε στη Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης με τη συμμετοχή 44 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων. Ελεγαν, τι έγινε «κάνατε συνέδριο;». Και αυτό που κάνετε είναι «μόρφωμα» και «φτιάξατε άλλη Ομοσπονδία», δηλαδή διασπάτε και άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά επικίνδυνα για τους εργαζόμενους γιατί καλλιεργούν ηττοπάθεια, υποταγή σε εργοδοσία - κυβέρνηση. Τους ενόχλησε ότι το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα παίρνει μέτρα σε μια προσπάθεια να οργανώσει ακόμα καλύτερα τον κλάδο, να συντονίσει ακόμα καλύτερα τον αγώνα του, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους στον αγώνα και με διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αντίθετα, με αφορμή ανακοίνωσή τους για τους «αγανακτισμένους» και το κάλεσμα στις «πλατείες», δήλωσαν ότι «εμείς αγκαλιάζουμε όλα τα κινήματα». Ολα τ' άλλα κινήματα που δε θίγουν την εργοδοσία και όχι το εργατικό κίνημα σε ταξική βάση. Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι αγκαλιάζετε αυτούς που δεν έρχονται σε κόντρα με τη μεγαλοεργοδοσία. Αγκαλιάζετε αυτούς που δε συγκρούονται μέσα στους χώρους δουλειάς δηλαδή εκεί που πραγματικά μπορεί να χτυπηθεί η εργοδοσία. Αγκαλιάζετε αυτούς που δε θέλουν το συντονισμό και την οργάνωση της εργατικής τάξης για τη σύγκρουση με τα μονοπώλια για την κατάργησή τους και την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, αλλά την καλύτερη διαχείρισή της. Γι' αυτό, άλλωστε, και το ΠΑΜΕ είναι στο στόχαστρο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τους χαλάει τη σούπα της ταξικής συνεργασίας, τους χαλάει τη σούπα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.