4 Οκτ 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
στην Praktiker Hellas ΑΕ
http://sea-somatiaki-praktiker.blogspot.com - som.ep.erg.praktiker@gmail.com

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στα Praktiker,
Οι μισθοί μας τα τελευταία χρόνια έχουν συρρικνωθεί και στη ουσία έχουν μειωθεί.

Η εταιρεία Praktiker έχει να δώσει στο όνομα της κρίσης αυξήσεις στους μισθούς μας από το 2009 ενώ έχει κέρδη και επενδύει ανοίγοντας νέα καταστήματα.

Στην τελευταία συνάντηση της εταιρείας με το Επιχειρησιακό Σωματείο

η εταιρεία απαίτησε μειώσεις μισθών. Κατάργηση επιδομάτων πτυχίου ΑΕΙ-ΤΕΙ με απώτερο σκοπό να προχωρήσει στην μελλοντική κατάργηση όλων των επιδομάτων (πχ επίδομα ταμείου, γάμου κτλ).

Προκλητικά ήθελε να επιβάλει το 2% επιπλέον της κλαδικής σύμβασης ως οικειοθελή παροχή, μια παροχή που έχει χρόνια η εταιρεία να προσφέρει. Ζήτησε να μη δοθούν δωροεπιταγές Χριστουγέννων για φέτος στο προσωπικό της.

Στον εργασιακό χώρο υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, απειλές και τρομοκρατία με την μορφή επιπλήξεων για ασήμαντες αφορμές όπως πχ για το ξύρισμα, καθώς και τρομοκρατία στους καινούργιους συναδέλφους και συναδέλφισσες να μην ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά γιατί θα λάβουν τα μέτρα τους.

H Praktiker προετοιμάζει τους προμηθευτές της να αναλάβουν καθήκοντα πώλησης, δηλαδή έχει στόχο να προχωρήσει σε απολύσεις.

Καμμία προσμονή, καμμία υποχώρηση.

Ανυπακοή, απειθαρχία, οργάνωση στο Κλαδικό μας Σωματείο, Σωματειακές Επιτροπές σε όλα τα Praktiker.

Πολλά από αυτά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους δουλειάς. Δεν είμαστε μόνοι μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε χώρο κι αν δουλεύουμε, είμαστε σε συνεχή τρομοκρατία και εκβιασμό, να υποστούμε κι άλλες θυσίες για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνουν προκλητικά το πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, καταργώντας στην πράξη τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Μη πέσουμε στη παγίδα ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη πτωχεύσει.

Τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου τρέμουν μη φουντάρουν. Αυτά εννοούν λέγοντας Ελλάδα.



ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ