8 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 Μ.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες άνεργοι, νέοι και νέες

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, επιβεβαιώνουν τα τεράστια αδιέξοδα που προκαλεί στην κοινωνία η οικονομική κρίση, αλλά και οι περιορισμένες δυνατότητες διαχείρισης της κρίσης αυτής, από το πολιτικό προσωπικό.

Αυτό το πρόβλημα προσπαθούν να επιλύσουν με τις ζυμώσεις που γίνονται για ¨συναίνεση¨ και ¨κυβερνήσεις συνεργασίας¨ .

Να ισχυροποιήσουν σε ενιαίο-μαύρο μπλοκ τις πολιτικές δυνάμεις που παραδοσιακά εκφράζουν και υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, ώστε πιο αποφασιστικά, πιο βίαια, πιο αυταρχικά να εφαρμόσουν αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές.

Η νέα κυβέρνηση που συγκρότησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική και έχει ως αποστολή να ψηφίσει με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις τη νέα συμφωνία και τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια, που θα δέσουν το λαό χειροπόδαρα για πολλά χρόνια.

Καμία ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης-μονοπωλίων και Ε.Ε. Αγώνας για τη σωτηρία του λαού. Εκλογές τώρα.

Όλα τα ποσά των δανείων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την Τρόικα, με τα οποία υποτίθεται ότι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των Τραπεζών που έχουν κρατικά ομόλογα.

Ολόκληρο τα δάνειο της Τρόικας δόθηκε για τη σωτηρία των Τραπεζών και μαζί με τα 110 δις που χρεώθηκε ο Ελληνικός λαός θα δοθούν στις Τράπεζες ακόμα 22,3δις.

Τα μεγάλα κέρδη και η συσσώρευση κεφαλαίων έφεραν την κρίση, αυτήν πληρώνουμε με την απόλυτη χρεοκοπία μας η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα

Ούτε ώρα χαμένη

Άμεσα εκλογές. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια. Διαγραφή όλου του χρέους με το λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια, συνεχίζουμε πιο μαχητικά την άρνηση πληρωμών. Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο τα Ταμεία και τις συντάξεις μας από την παραπέρα λεηλασία. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος. Καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή των οικογενειών μας από την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση. Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ