23 Νοε 2011

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

«NOTOS COM»
Αγωνιστικά ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Την οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση των σχεδίων της επιχείρησης να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία για 9 μήνες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της «NOTOS COM» στη Θεσσαλονίκη και χτες το απόγευμα πραγματοποίησαν την πρώτη κινητοποίηση έξω από το κατάστημα.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισαν ότι απορρίπτουν την πρόταση της εργοδοσίας που τους κάλεσε σε διαβούλευση (σήμερα Τετάρτη 23 Νοέμβρη) για να συζητήσουν την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.
Μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο της Θεσσαλονίκης και το κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων, χτες από τις 6 έως τις 9 το βράδυ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της «NOTOS» στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης, ενώ τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουν τον αγώνα για την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης.
Μαζικές παρεμβάσεις ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και σε άλλα καταστήματα της επιχείρησης «ΝΟΤΟΣ COM» οργάνωσε χτες το απόγευμα η Πανελλαδική Γραμματεία - Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή των κλαδικών σωματείων και εργαζομένων και συνδικαλιστών άλλων σωματείων. Με την παρέμβασή της, η Γραμματεία, έξω και μέσα στα καταστήματα, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να τους κάνει σκλάβους, να αντισταθούν, να μην εκχωρήσουν κανένα δικαίωμά τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, με ενότητα και αγώνα να δώσουν τη μάχη για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να δώσουν τη μάχη συνολικά ενάντια σε αυτή την πολιτική που τους καταδικάζει στην υποαπασχόληση, στη μείωση μισθών, στα απανωτά χαράτσια, που δυσκολεύουν καθημερινά την επιβίωση των οικογενειών τους. Εξέφρασαν ταυτόχρονα και έμπρακτα τη στήριξη και συμπαράσταση και άλλων συνδικάτων και άλλων κλάδων.