23 Νοε 2011

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Email:pgey2010@gmail.com ΤΗΛ:210-3301842 FAX: 210-3802864

Αθήνα 19/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες στα καταστήματα
και τις αποθήκες NOTOS COM.
Η επιχείρηση NOTOS COM συνεχίζει την επίθεση που ξεκίνησε όταν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, για τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.
Η εταιρία επιχειρεί να γίνει ο προπομπός συνολικών ανακατατάξεων στα πολυκαταστήματα στον χώρο του εμπορίου, με στόχο να επιβάλει στους εργαζόμενους μετά από << διαβούλευση>> την σφαγή της πλήρους και σταθερής δουλειάς, με εκ’ περιτροπής εργασία δηλαδή, μείωση ωρών, μείωση μισθού, μείωση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα καταστήματα της σε όλη την Ελλάδα, επικαλουμένη την κρίση και την μείωση του τζίρου.
Λένε ότι μειώθηκε ο τζίρος και τα κέρδη τους :
 Ο συνολικός τζίρος του ομίλου NOTOS COM στην Ελλάδα για το 2010 ήταν 262,5 εκατ. Ευρώ, από 300 εκατ. Ευρώ το 2009.
 Παρά την κρίση ο Όμιλος NotosCom έχει ανοίξει 2 νέα πολυκαταστήματα notos galleries, ένα στο νέο εμπορικό κέντρο River West στο Αιγάλεω και ένα στο νέο εκπτωτικό χωριό McArthur Glen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πολυκαταστημάτων του δικτύου σε 8 και τις επενδύσεις του το 2010 (συμπεριλαμβανομένου του πολυκαταστήματος στη Στοά Χίρς στη Θεσσαλονίκη) πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ
Η επιχείρηση NOTOS COM έχει σχέδιο, δεν μειώνει μισθούς στην τύχη.
Πρόκειται για πολυκατάστημα με γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Για την πολυεθνική NOTOS COM και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν περισσότερο η κερδοφορία τους.
Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερες θυσίες.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.
Σε αυτή την μάχη δεν είστε μόνοι σας, τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα , θα εκφράσουν στην πράξη την συμπαράσταση τους .
Η γραμματεία εμπορίου –υπηρεσιών θα είναι δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε ,να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα σωματείο της επιχείρησης να υπογράψει σύμβαση που θα μειώνει μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων στο όνομα της κρίσης.
Δεν επιτρέπεται σε κανένα εργαζόμενο να μένει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Δεν επιτρέπεται να πέσουμε σε νομικές παγίδες, ότι με αυτό τον τρόπο και χωρίς αγώνες θα απαντήσουμε στην λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας.
Υπάρχουν παραδείγματα σε χώρους δουλειάς που η εργοδοσία προσπάθησε να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί βρήκε απέναντι της την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ALAPIS, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που η συνεχιζόμενη απεργία τους έχει μετατραπεί σε αγώνα όλης της εργατικής τάξης με μια πρωτόγνωρη και ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από σωματεία, φορείς, μαθητές, φοιτητές, απλούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από όλη τη χώρα.
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
Απαντάμε με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε όλη την Ελλάδα.
Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας, μην συμφωνήσετε στην εκ’ περιτροπής εργασία που καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση εσάς και τις οικογένειες σας.
Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), την μεγαλοεργοδοσία και τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Καλούμε όλα τα διοικητικά συμβούλια, τα συνδικάτα, σε όλη την Ελλάδα με την ανακοίνωση στο χέρι να βρεθούν στα καταστήματα NOTOS COM, να μπουν μπροστά για να εμποδίσουν τα χειροτέρα που έρχονται, να αναχαιτίσουν την επίθεση.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ