16 Δεκ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι , συναδέλφισες, στα καταστήματα της αλυσίδας ALEXPAK

Η εταιρεία θέλει να ικανοποιήσει τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την μείωση του εργατικού κόστους, αυτό επιδιώκει με την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, για την διατήρηση της κερδοφορίας, ενώ ταυτοχρόνως κάνει κινήσεις για υπαγωγή της στο άρθρο 99. Δεν πρωτοτυπεί, ακολουθεί μία τακτική που πολλές εταιρείες κάνουν για να διαχειριστούν τα κέρδη τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο και έχοντας τους εργαζόμενους αιχμάλωτους και αλυσοδεμένους μπορώντας έτσι καλύτερα και περισσότερο να τους εκμεταλλευτούν και στο τέλος να τους πετάξουν στον δρόμο.

Στηρίζεται στο νομικό οπλοστάσιο, όπως όλοι οι εργοδότες, που της έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας.

Την δύναμη της την αντλεί από τον δικό μας φόβο και την ανάγκη για δουλειά. Με μπαμπούλα την απειλή της ανεργίας μας ζητά να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχθούμε χωρίς αντίσταση τις μειώσεις των μισθών μας.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει το δικό τους.
Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να παλέψουμε. Αρκεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, είμαστε οι πολλοί και μπορούμε οργανωμένα να αντισταθούμε και να νικήσουμε.

Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης, μέχρι χθες ήμασταν ανοργάνωτοι, έξω από το κλαδικό μας σωματείο, αυτό εκμεταλλεύεται η εταιρεία και μας επιβάλλει ότι θέλει. Αυτό χρειάζεται σήμερα να το αλλάξουμε, να γραφτούμε στο σωματείο μας και να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας.

Η επιχείρηση NOTOS θέλει και αυτή να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία στους δικούς της εργαζόμενους. Η παρέμβαση του κλαδικού σωματείου κατάφερε να αναστείλει την επιβολή της εκ περιτροπής εργασία. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό, τους έδωσε κουράγιο αλλά πολύ περισσότερο τους έκανε να καταλάβουν πως έχουν δύναμη και μπορούν να αντισταθούν στις επιδιώξεις της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία μετά από 46 μέρες απεργίας ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που θέλει να επιβάλει ο εργοδότης και τις τρομοκρατικές απολύσεις που κάνει ο εργοδότης για να σπάσει την απεργία τους, στέλνουν με τον αγώνα τους μήνυμα στην εργοδοσία ότι θα μπουν με το κεφάλι ψηλά ή θα μείνουν στην πύλη και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ας είναι οι συνάδελφοι αυτοί το παράδειγμα και για εμάς. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κερδίζουν από τις δική μας δουλειά. Αν εμείς σταματήσουμε να δουλεύουμε τότε τα μεγάλα τους μαγαζιά είναι απλά νεκροί χώροι και τίποτα άλλο. Τα κέρδη τα έβγαζαν και συνεχίζουν να τα βγάζουν από την δική μας δουλειά. Δεν πρέπει σήμερα να τους αφήσουμε να μας κάνουν ακόμα πιο φτωχούς .

Να έρθουμε όλοι στο κλαδικό μας σωματείο για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την δύναμη, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.