24 Ιαν 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IMPERIAL

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στο εμπόριο

Με ομόφωνη απόφαση της Παναττικής Σύσκεψης κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Γενάρη 2012 τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση σωματείων και εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 5 Φλεβάρη και ώρα 10 το πρωί στο Ξενοδοχείο IMPERIAL:

• Κηρύσσουμε συναγερμό, ξεσηκώνουμε τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, σε ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο, να στείλουμε το ένα και μοναδικό μήνυμα που αξίζει στην ηγεσία του ΣΕΒ και του ΣΕΛΠΕ, στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, απορρίπτουμε τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, υπερασπιζόμαστε τις συμβάσεις και όλα τα δικαιώματα μας

• Κλιμάκωση του αγώνα μας με Γενική Απεργία στις αρχές Φλεβάρη .

• Απεγκλωβισμός από τη ΓΣΕΕ, από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων παντού, στα συνδικάτα, στο πολιτικό επίπεδο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση. Να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις ηγεσίες που νομιμοποιούν την επίθεση που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν δεχόμαστε τον όρο μισθολογικό και εργατικό κόστος, γιατί χωρίς εργάτες, υπαλλήλους, μισθωτούς δεν υπάρχει κερδοφορία.

Μεγαλοεργοδότες-ΓΣΕΕ καταργούν όλες τις συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με έγγραφο του διαλόγου σφαγής των εργατών.

Η ΓΣΕΕ ¨πιάστηκε στα πράσα¨ για μια ακόμα φορά ως σύμμαχος των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Στόχος η επιβολή των ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση που δημιουργεί συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης των εργατών.

Παρά τους δημόσιους ισχυρισμούς τους ότι συζητούν μόνο το ¨μη μισθολογικό κόστος¨ (ΓΣΕΕ) η αλήθεια είναι ότι οι ¨συζητήσεις¨ έχουν προχωρήσει σε τέτοια βαθμό, που οι ανατροπές τις οποίες προωθούν έχουν διαμορφωθεί σε συγκεκριμένο άρθρο προς ψήφιση στη Βουλή, που αναφέρει ότι ¨αναστέλλεται η ισχύς των Κλαδικών και των Εθνικών και τοπικών Ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, καθώς και αυτές που έχουν υπογραφεί με διαιτητική απόφαση¨.

Είναι ολοφάνερο ότι τα μέτρα που προωθούν το κεφάλαιο, το πολιτικό του προσωπικό, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, δηλαδή καθολική εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, γκρέμισμα παροχών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, επιβάλουν την απότομη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Είναι αδίστακτοι μπροστά στην κρίση.

Το βάρος της οργάνωσης των εργαζομένων και της αγωνιστικής αντεπίθεσης πέφτει στις δικές μας πλάτες.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡ/ΩΝ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡ/ΩΝ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ/ΕΙΣ PRAKTIKER, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ/ΕΙΣ LIDL Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓ/ΩΝ MARKET IN, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ