31 Ιαν 2012

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στα ΑΤΤΙΚΑ – Northlandmark,


Μεγαλοεργοδότες-ΓΣΕΕ καταργούν όλες τις συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με έγγραφο του διαλόγου σφαγής των εργατών.

Η ΓΣΕΕ ¨πιάστηκε στα πράσα¨ για μια ακόμα φορά ως σύμμαχος των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Στόχος η επιβολή των ατομικών συμβάσεων από μηδενική βάση που δημιουργεί συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης των εργατών.

Παρά τους δημόσιους ισχυρισμούς τους ότι συζητούν μόνο το ¨μη μισθολογικό κόστος¨ (ΓΣΕΕ) η αλήθεια είναι ότι οι ¨συζητήσεις¨ έχουν προχωρήσει σε τέτοια βαθμό, που οι ανατροπές τις οποίες προωθούν έχουν διαμορφωθεί σε συγκεκριμένο άρθρο προς ψήφιση στη Βουλή, που αναφέρει ότι ¨αναστέλλεται η ισχύς των Κλαδικών και των Εθνικών και τοπικών Ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, καθώς και αυτές που έχουν υπογραφεί με διαιτητική απόφαση¨.

Είναι ολοφάνερο ότι τα μέτρα που προωθούν το κεφάλαιο, το πολιτικό του προσωπικό, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, δηλαδή καθολική εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, γκρέμισμα παροχών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, επιβάλουν την απότομη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Είναι αδίστακτοι μπροστά στην κρίση.

Αυτήν την κρίση πληρώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στο ΑΤΤΙΚΑ με τις καθημερινές απολύσεις με την απλήρωτη εργασία, με το φόβο της μείωσης του μισθού και την ένταση της τρομοκρατίας .

Μέσα στο ΑΤΤΙΚΑ υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο που το έφτιαξε η εργοδοσία σε συνεργασία με το στέλεχος του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βασιλόπουλο Θάνο. Το ότι το σωματείο είναι εργοδοτικό το αποδεικνύει η στάση του μέσα στο χώρο εργασίας που με όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία να οργανώσει τους εργαζόμενους, δεν έχει πάρει μέρος σε καμία απεργιακή κινητοποίηση ή οποιαδήποτε άλλα κινητοποίηση, Έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα μέχρι στιγμή μέτρα, η εργοδοσία ανεμπόδιστα έχει εφαρμόσει ή πρόκειται να εφαρμόσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για παναττική σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Γενάρη, για συντονισμό της δράσης μπροστά στα νέα μέτρα και συμμετοχή σε νέα απεργία στις αρχές του Φλεβάρη, το εργοδοτικό σωματείο του Attica δεν απάντησε καν. Φαίνεται με τη στάση του πως δεν ενδιαφέρεται για τα όσα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Είναι στρατηγική του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, που συχνά πυκνά επικαλείται την¨ ενότητα της αριστεράς¨ , μέσα στους χώρους εργασίας να στήνει σωματεία σε συνεργασία με τους εργοδότες, όπως έχει κάνει στην πλειοψηφία των Σούπερ Μάρκετ, όχι για να οργανώσει τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα να τους απομονώσει από συλλογικές διαδικασίες, να τους κρατήσει μακριά από κλαδικά σωματεία και από οργανωμένη δράση.

Το βάρος της οργάνωσης των εργαζομένων και της αγωνιστικής αντεπίθεσης πέφτει στις δικές μας πλάτες.

Με ομόφωνη απόφαση της παναττικής σύσκεψης καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση των σωματείων και εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 5 Φλεβάρη και ώρα 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Imperial για να ξεσηκώσουμε τους συναδέλφους στον κλάδο. Να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα μας. Απορρίπτουμε τα βάρβαρα μέτρα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την Γενική απεργία.