29 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ PUBLIC




Συνάδελφοι, -ισσες
Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων που κλιμακώθηκε με την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ από τη συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, δεν είναι αποκομμένη από αυτό που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον όμιλο Multirama – Public. Μετά από τις μαζικές απολύσεις στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Multirama-Public, η εργοδοσία συνεχίζει τις απολύσεις στα καταστήματα σε Mall, Σύνταγμα κ.α. Το νέο κύμα εργοδοτικής επιθετικότητας και τρομοκρατίας δείχνει τις διαθέσεις και το στρατηγικό τους στόχο που είναι η ακόμα πιο βαθιά εκμετάλλευση των εργαζόμενων που θα μείνουν στην επιχείρηση, προκειμένου να σωθεί η κερδοφορία της. Πριν λίγους μήνες ο Γερμανός είχε προσπαθήσει να αλλάξει τις συμβάσεις από 8ωρες σε 4ωρες και 6ωρες, ενώ τώρα προχωρά σε απολύσεις σε όλα τα καταστήματα, ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αποδεχθούν όλοι το «κούρεμα» των δικαιωμάτων τους.
Όσες θυσίες και να κάνουμε, όσο και να σκύψουμε το κεφάλι, δε γλιτώνουμε τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και την αύξηση των παλιών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με τον περιορισμό της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας έως και την προοπτική στάσης πληρωμών των μισθών. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και το ποιος θα μονοπωλήσει την αγορά για να σώσει και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, περνάει υποχρεωτικά σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα των εργαζόμενων: μισθός, ωράριο, σταθερή δουλειά, σύνταξη, ασφάλιση.
Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους, δεν είναι «προσωπικό» πρόβλημα του κάθε εργαζόμενου, αλλά αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ονομάζει όλους εμάς που παράγουμε αυτόν τον ασύλληπτο πλούτο, «εργατικό κόστος».
Δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για αναμονή και υποχώρηση, μπροστά σε αυτή την επίθεση. Το μόνο που μπορεί να την αναχαιτίσει, είναι η οργάνωση, η συμμετοχή και η αντεπίθεση μέσα στους χώρους δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, μαζί με το κλαδικό ταξικό μας σωματείο. Οφείλουμε να απορρίψουμε τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου, ότι πληρώνουμε την καπιταλιστική κρίση όλοι με τον ίδιο τρόπο, γιατί οι εργοδότες μιλάνε για μείωση κερδών, ενώ εμείς βιώνουμε μείωση, έως και κατάργηση βασικών σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!