23 Ιουλ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ.



Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών. Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απέδειξαν περίτρανα πως υπερασπίζουν με τη καταστολή και τη βία κατα των εργατών, τα συμφέροντα του βιομήχανου Μάνεση. Απέδειξαν ποια τάξη υπηρετούν, αυτή των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αντίθετα, η απεργία των Χαλυβουργών αποτελεί για εμάς παράδειγμα ηρωικού αγώνα. Αποτελεί κάλεσμα για ένταση της πάλης όλων των εργατών.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εμποροϋπάλληλους. Συνάδελφοι δείτε τι γίνεται αυτές τις μέρες στη Χαλυβουργία. Σταθείτε στο πλευρό των χαλυβουργών. Είναι ψέμα πως οι εργάτες κλείνουν τα εργοστάσια. Ο Μάνεσης και η κυβέρνηση τους οδηγούν στην ανεργία, με δεκάδες απολύσεις, όπως και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους.

Ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε μέσα στα καταστήματα. Αυτή είναι η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο της αντεργατικής πολιτικής.

Η νίκη των Χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργατών.

Καλούμε τη Δευτέρα 23 Ιούλη στο συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς που οργανώνουν ομοσπονδίες και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα.