20 Σεπ 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΟΜΟΝΟΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες

στα καταστήματα SPRIDER STORES

Η επιχείρηση SPRIDER συνεχίζει την επίθεση που έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο 2010 όταν προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων, σήμερα προχωράει σε δεύτερη μείωση μισθών που φτάνει το 21% για όλο το προσωπικό (καταστήματα, διοικητικό προσωπικό) με στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.

Η επιχείρηση SPRIDER STORES παρά την κρίση έχει ανοίξει καινούργια καταστήματα 6 στην Ελλάδα, 3 στην Βουλγαρία, 3 στην Ρουμανία, η γιγάντωση του ομίλου στην ‘Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες έχει γίνει πατώντας πάνω στον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων.

Για την πολυεθνική sprider και κάθε άλλη πολυεθνική, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθεί και άλλο η κερδοφορία της.



Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει,

θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.



Σήμερα Κυβέρνηση-μεγαλοεργοδότες-Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν την κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, την κατάργηση του 5θήμερου, την δουλειά-σκλαβιά 13 ώρες την ημέρα 78 ώρες την εβδομάδα, τη δραστική περαιτέρω μείωση των μισθών αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εκμετάλλευσης δεν θα έχει τέλος.

Είναι εκατοντάδες οι επιχειρήσεις όπως η ΝΕΟΣΕΤ, τα S.M. ALIMENTA TOP, HONDOS, ΦΩΚΑΣ , FIDELE, BENETTON, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 έως 5 μήνες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MERIMNA MARKET, S.M. EXTRA, MARKET IN, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ κ.ά, που η εργοδοσία επιβάλει αλλεπάλληλες και αυθαίρετες μειώσεις μισθών είτε με ατομικές συμβάσεις εργασίας εκβιάζοντας την υπογραφή των εργαζομένων, είτε μονομερώς από την εργοδοσία.

Δεν έχουν οι εργαζόμενοι κανένα κοινό συμφέρον με τους εργοδότες δηλαδή το ΣΕΛΠΕ (ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων), το ΣΕΣΜΕ (ιδιοκτήτες Σούπερ Μάρκετ) την ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου) την ΓΣΕΒΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών), όλοι αυτοί έχουν στόχο την αύξηση των κερδών τους που προϋποθέτει για όλους εμάς τους εργαζόμενους τη διαμόρφωση μισθών και δικαιωμάτων επιπέδου Κίνας και Ινδίας.

Δεν έχουν οι εργαζόμενοι κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) η οποία πλειοψηφία είναι ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ που υπέγραψαν στις 27/7/2012 Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας. Η υπογραφή τους διαμορφώνει τον καθαρό βασικό μισθό στα 643 ευρώ.

Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Χωρίς εμάς καμία επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.



Μην δεχτείτε καμία άλλη μείωση στο μισθό σας, μην συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας Ζωής και των οικογενειών σας.

Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.



Απαντάμε παίρνοντας μέρος στην Γενική απεργία Τετάρτη

26 Σεπτέμβρη 2012, απεργιακή συγκέντρωση 10.30 το πρωί Ομόνοια.



Απαντάμε με οργάνωση στο σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, να μπούμε μπροστά για να κόψουμε το βήχα στην επιχείρηση και τα τσιράκια της που 25 από δαύτους τους βάπτισε επιχειρησιακό σωματείο για να μπορεί η εργοδοσία να περνά πιο εύκολα τα σχέδια της τσακίζοντας την ζωή του κάθε εργαζόμενου στα sprinter store.

Μακριά από αυτούς, αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εταιρίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Σας καλούμε την Κυριακή 23/9/2012 10:30πμ στα γραφεία του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ( ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) να συζητήσουμε, να συντονίσουμε την δράση μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να απαντήσουμε στα σχέδια εργοδοσίας- επιχειρησιακού σωματείου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ