10 Σεπ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30- ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΗΛ. 6979446301
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣΤ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 – Ε.Κ.Π. 6ος όροφος 210-4170240, 697 2012100

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA

Η εργοδοσία στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA προσπάθησε με έμμεση τρομοκρατία να σας υποχρεώσει να υπογράψετε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών.

Παράλληλα η εργοδοσία κλείνει κάποια καταστήματα απολύοντας εργαζόμενους, ή σε κάποια καταστήματα απολύει εργαζόμενους, προσλαμβάνοντας καινούργιους που πληρώνονται με πολύ χαμηλότερο μισθό με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτές οι κινήσεις του εργοδότη δεν είναι τυχαίες, έχουν συγκεκριμένο στόχο.

Τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου έχοντας υπόψη τους τη γενικότερη τάση στο εμπόριο, με εξαγορές επιχειρήσεων, με συγχωνεύσεις, με πτωχεύσεις επιχειρήσεων, όλα αυτά με στόχο τη μονοπώληση της αγοράς και τη μεγιστοποίηση των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, και με δεδομένα ότι

Κυβέρνηση-μεγαλοεργοδότες-Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν την κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, την κατάργηση του 5θήμερου, την δουλειά-σκλαβιά 13 ώρες την ημέρα 78 ώρες την εβδομάδα, τη δραστική περαιτέρω μείωση των μισθών αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εκμετάλλευσης δεν έχει τέλος.

Ότι αφορά τη ζωή της εργατικής τάξης, τη ζωή των ανέργων, τη ζωή των παιδιών μας είναι αιτία σύγκρουσης, βάση συσπείρωσης και αγώνα.

Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με τους εργοδότες μας δηλαδή το ΣΕΛΠΕ (ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων), το ΣΕΣΜΕ (ιδιοκτήτες Σούπερ Μάρκετ) την ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου) την ΓΣΕΒΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών), όλοι αυτοί έχουν στόχο την μέγιστη αύξηση των κερδών τους που προϋποθέτει για όλους εμάς τους εργαζόμενους τη διαμόρφωση μισθών και δικαιωμάτων επιπέδου Κίνας και Ινδίας.

Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) η οποία πλειοψηφία είναι ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ που υπέγραψαν στις 27/7/2012 Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας. Η υπογραφή τους διαμορφώνει τον καθαρό βασικό μισθό στα 643 ευρώ.

Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγαλοεργοδότες, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θεωρούν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα μας είναι ¨κόστος¨ και πρέπει να σφαγιαστούν.

Τώρα να ριχτούμε στη μάχη, καμία καθυστέρηση, καλούμε τους εργαζόμενους

σε γενική απεργία.

Σας καλούμε, όλους τους εργαζόμενους στα Σ.Μ. EXTRA , να έρθετε σε επαφή και επικοινωνία με τα σωματεία, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για οποιαδήποτε μορφή πρωτοβουλίας και δράσης που θα αναχαιτίσει τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ